Ką dar suklastos apsimetinėti pavargęs B.Bradauskas?

Sutinku su Andriaus Užkalnio komentaro teiginiais, kad kai kam, neturėjusiam stuburo per mūsų nepriklausomybės kovų 1990-1991 metų įvykius ir apsimetinėjusiems, kad palaiko mūsų Nepriklausomybės siekius, dabar jau nusibodo apsimetinėti. Tad jie vėl pradėjo šliaužioti, kadangi taip jiems yra patogiau ir saugiau.

Įsakmus B.Bradausko tonas filmo apie Sausio 13-osios įvykius papiktino ne vieną.<br>P.Lileikio nuotr.
Įsakmus B.Bradausko tonas filmo apie Sausio 13-osios įvykius papiktino ne vieną.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rimvydas

Oct 21, 2013, 4:19 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:41 PM

Tad įsakmus Broniaus Bradausko tonas filmo apie Sausio 13-osios įvykius ir istorinę Kovo 11-osios salę, kurioje paskelbtas Nepriklausomybės atstatymo aktas, kūrėjams taisyti nufilmuotą medžiagą, išmetant tarybinės armijos nusikaltimų prieš žmoniškumą vaizdus (tankais traiškomi mūsų piliečiai, automatų buožėmis ir šūviais žudomi žmonės) papiktino ne tik filmo kūrėjus, bet ir nemažą dalį Lietuvos piliečių.

Drąsus Nepriklausomybės akto signatarės Nijolės Oželytės komentaras apie B.Bradauską – dvasios liliputą padugnės mentalitetu – sulaukė rekordinio komentatorių (2425 komentarai) palaikymo. Seimo milijonierius, pralobęs laukinės privatizacijos metais, kuomet „įsigijo“ daug nekilnojamojo turto: sklypų paežerėse, tvenkinių, ežerų, medžioklės plotų, sumanė netgi perrašyti mūsų istoriją, padarant savo medžioklių bičiulį Algirdą Brazauską mūsų Nepriklausomybės kovų vedliu.

Ką gi, tuomet filme reikėtų išmesti istorinius epizodus apie Sąjūdžio indėlį, Kovo 11-osios balsavimą dėl Nepriklausomybės akto. Siūlyčiau B.Bradauskui pačiam inicijuoti kito filmo sukūrimą, aišku, nepamiršti Brazausko teiginio apie mūsų trispalvę, suplevėsavusią per 1989 m. mitingą Katedros aikštėje, apie „Lietuvos kuro“ pardavimą už 1 litą LDDP valdymo metais, apie pusvelčiui „Gazpromui“ parduotas „Lietuvos dujas“ , aišku, įdėti vaizdelius iš skandalingosios medžioklės Maišiagalos miškuose, kuomet medžioklės draugui Latvijos prezidentui buvo „prapiltas“ Lietuvos jūrų šelfas, nepamiršti ir spec.valgyklos „Šešupė“ Vilniuje bei „Daugystės“ viešbučio privatizacijos.

Nuolankus Rusijos tarnas ir Baltarusijos režimo liaupsintojas galėtų įdėti ir daugiau vaizdelių tik jam vienam težinomų, pavyzdžiui, kaip su pistoletu rankose gynė Lietuvos Seimo rūmus per Sausio 13-osios įvykius, arba kaip buvo pasiryžęs kovoti už laivę ginkluotas medžiokliniu šautuvu, apie ką prasitarė aplinkosaugininkų puotos Pajuosčio kariniame aerodrome metu. Taigi, laukiame naujos Lietuvos istorijos interpretacijos, pone Bradauskai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?