Palaikau L.Graužinienės poziciją dėl A.Patacko

Labai džiaugiuosi Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės sprendimu neteikti svarstyti klausimo dėl Seimo nario ir žymaus disidento Algirdo Patacko imuniteto panaikinimo, nes nors ir nesu aš ponios Graužinienės didelis gerbėjas, bet labiau nei akivaizdu, kad ji šioje situacijoje vadovaujasi sveiko proto nuostatomis, o ne tiesiog aklai vadovaujasi generalinio prokuroro teikimu.

Daugiau nuotraukų (1)

Stasys iš Palangos

2013-10-31 09:39, atnaujinta 2018-02-20 17:13

Vis dėlto mane šiame kontekste suglumino vieno žymiausio Lietuvos teisininko, dabartinio parlamentaro Stasio Šedbaro pozicija, nes jojo vieši postringavimai apie vien tik aklą įstatymo taikymą man priminė nacių kalbas per Niurbergo procesą, nes jie irgi dėstė, kad jie tiesiog formaliai laikėsi įstatymo, bet į klausimą, ar jų įstatymo laikymasis neprasilenkė su žmogiškumu, jie taip ir neatsakė. Užtat atsakė pats teismas ir nubaudė visą eilę jų mirties bausme.

Tad man be galo keista, kad ponas Šedbaras nesumoja fundamentalių dalykų šiame gyvenime ir tikrai dar keisčiau, kad jis nori disidentą, Nepriklausomybės akto signatarą, žmogų, kuris realiais darbais įrodė savo pasišventimą Lietuvai, persekioti, net sunkiai sergant ir viso labo tikt dėl dešimt litų ir dar keliolikos centukų.

Prisipažinsiu atvirai, kad ligi šiol buvau aš ištikimas Konservatorių partijos gerbėjas, bet stebint tokią viešą jų laikyseną, imu rimtai abejoti, ar dar sugebėsiu per rinkimus balsuoti už juos, nes man rodos, kad jų moralinis pakrikimas jau labiau nei akivaizdus.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.