Darbo užsienyje ieškojusi moteris: „Privalau visus įspėti“

Noriu pasidalinti savo kvaila, kaip jau dabar tai matau, patirtimi. Pakliuvau ant aferisto kabliuko. Viskas prasidėjo gana nekaltai ir žaismingai. Man parašė vyriškis, Ričardas, norintis pabendrauti ir galbūt susipažinti. Mano telefoną jis buvo gavęs iš mano draugės, su kuria susipažino kelionėje į Norvegija, kur jis dirba jau daugelį metų.

Daugiau nuotraukų (1)

Vida

Mar 14, 2014, 9:46 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:44 AM

Žinutė po žinutės, išsikalbėjome, kad mažai uždirbu, jog mano darbas sunkus, fizinis. Ričardas man pasiūlė atvažiuoti į Norvegiją, įsidarbinti viešbutyje, kur administratore dirbanti jo sesers dukra. Esą jis jau kalbėjosi su dukterėčia, ir nuo balandžio vidurio šiame viešbutyje esą tikrai reikės kambarinės.

Užkibau, nes viskas atrodė tikra. Bendravome telefonu ir per „Skype“, skambučiais ir žinutėmis, nes jo kompiuterio kamera neveikė.

Vasario pabaigoje Ričardas pranešė, kad atvažiuoti reikia anksčiau, nes atsirado laisva darbo vieta. Viskas vyko taip greit. Laikas tirpo, o dar reikėjo susitvarkyti dokumentus. Išėjau iš darbo. Ir visa tą laiką pildžiau Ričardo telefono sąskaitą, nes jis esą palikęs kortelę Lietuvoje. Tai 50 litų, tai 20 litų,ir taip kas dvi trys dienos. Ričardas vis tikino, kad atiduos pinigus.

Nieko neįtariau, tikėjau viskuo, nes jis net neslėpė, kad yra iš Marijampolės. Per „Skype“ mačiau jo pavardę – Valavičius Ričardas. Draugė, davusi mano numerį, irgi patikino, kad žmogus atrodo patikimas.

Viskas ėjosi gerai, taip man tada atrodė. Žinojau, kad man net nereikės vienai keliauti į Norvegiją, mat jis keletui dienų grįžta į Lietuvą ir atgal keliausime abu drauge. Žinojau, kad vasario 26 dieną Ričardas turėjo būti Lietuvoje. O aš vis pildžiau jo sąskaitą, ir toliau bendravom.

Tą vasario 26 dieną Ričardas man parašė, kad jis sulaikytas muitinėje su pinigų kontrabanda. Neva skubus teismas - areštas 50 dienų, o telefonai atjungti. Jokių žinių iš jo nebuvo dvi savaites.

Neradau sau vietos – nei darbo, nei Norvegijos. Po poros savaičių pamačiau, kad jo „Skype“ įsijungia. Parašiau ir sulaukiau atsakymo, kad čia ne Ričardas, o draugas jo kambaryje prie kompiuterio sėdi. Skambinau – telefonai veikia, bet į mano skambučius neatsiliepia.

Ir tik tada atsipeikėjau, kad čia kažkas negerai. Paskambinau iš kito numerio, ir atsiliepė Ričardas. Net kalbėti negalėjau, bloga pasidarė.

Tai štai kokia mano istorija, mano kaina už patiklumą ir norą gyventi geriau. Pinigai prarasti ne tokie jau dideli - 500 litų. Prarasta daug daugiau - darbas ir pasitikėjimas.

Dabar esu bedarbė, ir nežinia, kada kur įsidarbinsiu, nes miestelis mažas, darbų nėra. Ir viskas per kažkokį aferistą, užsimaniusį pasilinksminti arba gyvenantį tokį gyvenimo būdą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.