Ką daryti: gydytojai netiki nė viena mano liga

Prieš keletą metų patyriau insultą. Toliau gyvenu su baime, kad jis nepasikartotų. Liekamieji reiškiniai neramina. Jei stipriai skauda galvą, jei tirpsta veidas, kreipiuosi pas gydytojus. Tačiau dažnai, pasirodo, pas juos kreiptis negalima, nes gausi diagnozę, po kurios niekas į tave nebekreips dėmesio, nes tu „viską išsigalvoji“. Diagnozė – somatoforminė autonominė disfunkcija. Internete radau šios ligos paaiškinimą. Tai – psichinė liga, pacientas ligą išsigalvoja, nors yra visiškai sveikas.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė

2014-04-05 12:01, atnaujinta 2018-02-14 20:53

2013 metų pabaigoje patekau į ligoninę. Prasidėjo pykinimas, kuris tęsėsi savaitę, pykinimas kartojosi vis trumpesniais intervalais. Kai pradėjo kartotis kas minutę, kviečiau greitąją. Patekau pas neurologus. Juos domino mano galva, ar ją skauda. Pasakiau, jog ne, tuomet klausė, ar kada nors skaudėjo. Pasakiau - taip, ypač problemų turėjau gegužės mėnesį, kai skaudėdavo galvą rytais iki pykinimo.

Ir toliau mano galva buvo dėmesio centre, kiekvienas pasirodęs gydytojas vis klausinėjo apie mano galvą. Kiekvienam klausiančiajam pasakojau ne viską vienodai, nes prisimindavau dar ir kitokių detalių, todėl, matyt, ir gavau tokią diagnozę. Buvo atlikti tyrimai, susiję su galva, atsakymas - galva be pakitimų. Buvau nukreipta į skausmo kliniką, kur man buvo leidžiami vaistai į galvą nuo skausmo (juk kažkada skaudėjo), mano pykinimas buvo pamirštas. Po jų man prasidėjo alergija.

O parašyti jums paskatino apsilankymas pas LOR gydytoją. Nepraeina gerklės skausmas, nepadėjo ir šeimos gydytojos paskirti antibiotikai. Gydytoja sutiko labai nemaloniai, pasakė, kad visų žmonių gerklės raudonos, kitokios ir būti negali, pažiūrėjo gerklę su naudotais instrumentais (prieš tai, mano akivaizdoje slaugytoja nuvalė su popieriniu rankšluosčiu), vaistų kažkodėl išrašė, ačiū jai, vaistai padeda.

Pirmas sakinys, kurį LOR gydytoja įrašė į mano ligos istoriją, - serga lėtine somatoformine disfunkcija. Taip kad ir šį kartą kreipiausi be reikalo, tik gaišinau brangų gydytojų laiką, juk aš ir gerklės skausmą išsigalvojau.

Nežinau, ką toliau daryti, pas gydytojus aš kaip ir jau nebegaliu kreiptis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.