Atsakymas A.Užkalniui: kodėl nuolaidėlės nedaro mūsų varguoliais

Esu gyvenimo ir žmonių stebėtojas. Panašiai, kaip ir Užkalnis (bent jau taip jis save apibūdina šiame portale). Tik kad žiūrėdami į tas pačias gyvenimiškas situacijas mes kartais matome skirtingas spalvas. Jis - juodą, aš - baltą. Tiesa, ko gero, kažkuris pilkas atspalvis tarp juodos ir baltos. Vis dėlto reikia pasakyti, kad dažniau su Užkalniu sutinku, nei nesutinku.

Daugiau nuotraukų (1)

Storas Mazgas

Apr 15, 2014, 11:07 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:10 PM

Dirbu finansų srityje ir, kaip daugelis mano profesijos atstovų, tikiu laisvos rinkos principais. Todėl nuolatinį auksinio vidurio ieškojimą tarp pasiūlos ir paklausos, tarp kainos (kokybės) ir kiekybės laikau žmonijos progreso ir judėjimo į priekį varikliu. Derybos dėl kainos, kokybės, kiekybės vyko jau egiptiečių ir šumerų turguose. Jos vyksta ir šiandien, turguose nuo Šanchajaus iki Marakešo, nuo Stambulo iki ūkininkų turgelio Vilniuje.

Didžiausi ir galingiausi turgūs šiuo metu pasaulyje yra JAV (Niujorkas, Čikaga) ir Anglijoje (Londone), tik lietuviškai jie vadinami biržomis, nors tiesioginis stock market vertimas į lietuvių kalbą – akcijų turgus. Tai - gigantiški turgūs, kuriuose gali nusipirkti viską: nuo kviečių, cukraus ir aliejaus iki gyvybės draudimo, valiutų ar net oro temperatūros kontraktų (taip, taip – net tokiais prekiaujama).

Belieka tik įsivaizduoti, kokia būtų čia dirbančių žmonių reakcija, jei staiga, kaip Pilypas iš kanapių išlįstų Užkalnis ir pareikštų – neprašykit nuolaidėlių (arba nesiderėkit), nes jos jus padarys varguoliais! Neabejoju, kad didžioji dauguma prie smilkinio rodomąjį pirštą pasukiotų.

Galbūt ši istorija užkabino ir dėl to, kaip derybos buvo traktuojamos mano šeimoje, kai aš augau. Mano tėtis - didžiulis derybų meistras, kuris derasi visur ir visada. Mano mama, kaip ir Užkalnis, niekada neprašydavo nuleisti kainos, nes tai negražu, nepatogu ir daro tave varguoliu. Bėgant metams pastebėjau, kaip jos nuomonė šiuo klausimu pradėjo keistis matant, kad tai gali atnešti naudą ne tik piniginiu atžvilgiu, bet ir kokybiniu. Prekybininkai, ūkininkai, amatininkai, kurie suteikdavo nuolaidą - įgavo pastovius klientus. Tėvai atsidėkodami už kokybiškam produktui suteiktą nuolaidą tapdavo lojaliais klientais ir tiesiog nebepirkdavo iš tų, kurie nesileidžia į jokias kalbas. Taigi nauda ir pirkėjui, ir pardavėjui.

Aš pats jau ilgą laiką dirbu investicijų patarėju turtingiems ir ypač turtingiems klientams didžiausiuose pasaulio bankuose. Per mano karjerą teko patarinėti Holivudo ir sporto žvaigždėms, karališkų šeimų atstovams, rusų oligarchams ir daugybei kitų turtingų ir įtakingų žmonių. Galiu drąsiai teigti, kad 80 proc. mano klientų prašo nuolaidos, ir tai jų nepadarė varguoliais, galbūt netgi atvirkščiai.

Todėl derėkitės drąsiai – varguoliais netapsite ir, ko gero, niekas už tai per galvą neduos. Blogiausia, kas gali atsitikti, išgirsite – ne, mes nuolaidų nedarom. Na dar, gal niurzglys Užkalnis straipsnį parašys apie savo kompleksus.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.