Akcija „Darom“ – nėjau, neinu ir neisiu

Tai žiūriu - sukruto mūsų valdininkėliai ir baltarankiai kultūros veikėjai – jau kabo skelbimai apie tai, kas ką ketina nuveikti, kaip ketina kuopti pakrūmes ir pamiškes, išmėžti, surinkti per metus susikaupusius šiukšlynus. Dalinasi teritorijas, siūlo net steigti garbingą patrulių pareigybę, kad, ginkdie, kas nepasinaudotų visu šituo judesiu savo naudai (artėja rinkimai, po rinkimų - vėl rinkimai, kiekvienas bonusas aukso vertės!).

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas

Apr 25, 2014, 1:29 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:03 PM

Seniūnai ir kiti pareigūnai jau pradeda dairytis tuščios vietos ant plačių krūtinių, bene yra vietos dar vienam medaliui? O tada, kai viskas baigsis, vėl galės ramiai snausti minkštose kėdėse, padėję riebias varnas nuveiktų darbų sąrašuose.

Bus išjudinti vaikų darželiai ir mokyklos. Laimingi, kad nebus pamokų, vaikai krizens, kirkinsis, parūkys, kol mokytojytės nemato ir aprinkę popierius laimingi išsiskirstys po namus, ruoštis savaitgaliui. O tylūs klastingi ir, svarbiausia, nesugaunami niekadėjai ir toliau ramiai niekins mūsų pakeles ir paežeres, veš atliekų maišus į miškelius ir pievas, nuklos visas reikšmingas vietas popierių, pakuočių, stiklo taros ir plastiko butelių kultūriniu sluoksniu. Bus gąsdinama baudomis ir piktai grasinama riebiais piršteliais – o, griebsim mes jus, niekšai, už uodegų! Visi būsit nubausti, mokėsit pinigus net cypdami!

Dar reikėtų paskelbti, kad kalsim juos visus prie gėdos stulpo centrinėse miesto aikštėse ir padėsim greta papuvusių daržovių (būtinai ekologiškų) pintines, kad teisuoliai galėtų anuos niekšus pavaišint agurko galu į marmūzę ir patirti tikrą moralinį pasitenkinimą!

Tik niekas tų grasinimų nebijo. Kaip sakoma, visas garas šiuo atveju į švilpukus išeina, o garvežys, deja, kaip nepajuda, taip nepajuda iš vietos!

Prisijungčiau prie gražios akcijos ir aš, tik kad matau – metai iš metų niekas nesikeičia. Kaip kaupėsi šiukšlių krūvos, taip jos ir kaupiasi. Kaip nebuvo įmanoma gražiai praleisti laiko gamtoje, netvarkant kažkieno apdergtų poilsiaviečių, taip ir nepavyksta. Kaip buvo baisu leisti anūkėlius basus laigyt po ežerą, taip ir baisu iki šiol – anūkė jau kelis kartus išlipo iš vandens raudodama, o išsigandusi mama traukė jai iš pado beveik delno didumo butelių šukes. Metų metus visas dėmesys šiai problemai teapima vieną vienintelę dieną, per kurią vis bandoma iškuopti tai, kas buvo dergiama ištisus metus.

O pagalvojau, kad taip visą energiją ir pinigus paskyrus steigti įgaliotiems pareigūnų būriams, kurie tikrai stvertų visus paliekančius savo šiukšles. Kad baudos, taip gražiai deklaruojamos popieriuje, pagaliau pradėtų plaukti į valstybės biudžetą ir iš jų šis tas nubyrėtų tiems pareigūnams už gerą darbą...

Ir pabaigai, kad tikrai mane suprastumėt – sustojo prie mūsų namo graži juoda mašina, visa blizganti, su garsia muzika, mergų spygavimu ir girtais vogravimais. Žodžiu, kaip ir priklauso. O jai nuvažiavus liko nemaža krūva butelių, skardinių ir nuorūkų. Neištvėriau, paskambinau pareigūnams. Tvarkingai padiktavau tūlo automobilio valstybinį numerį... galvojau pabūsiu geras pilietis.

Nepasisekė. Kaip vėliau sužinojau, toje mašinoje muzikos klausėsi vieno labai aukšto pareigūno sūnelis. Tad baudos niekas nesumokėjo, o po to, kai mano tvorą tris kartus sulaužė, tiems pareigūnams skambinti aš vengiu. Apsišluoju pats. Ištisus metus.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.