Mes norime jūsų pastangų visą kadenciją, o ne tik per rinkimus

Šiandien perskaitytas straipsnis sukėlė man pykčio antplūdį. Lietuvos Seimas sugebėjo sumažinti pajamas paprastiems žmonėms, kurie ir taip kiekviena centą skaičiuoja, kad susimokėtų už dujas bei elektrą, tačiau nesugeba rasti lėšų pareklamuot save?

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra

2014-05-08 10:04, atnaujinta 2018-02-14 04:54

„Norint padaryti gerą amerikietišką ar europietišką rinkimų kampaniją, reikalingos lėšos, reikalingi rėmėjai, ir tą visi supranta. Kiekvieną partiją vertina atsakingai, jei iš dotacijos pinigų ji darys labai brangias kampanijas“.

Tai buvo Seimo pirmininkės žodžiai trečiadienio interviu „Žinių radijuje“, po pasisakymo apie tai, kaip politikai suvaržė patys save reklamos srityje. („Mes tiesiog per daug suvaržėme. Norėdami būti skaidrūs, kiekvieną tušinuką beskaičiuodami, mes tiek suvaržėme patys save reklamos srityje, kad partijos turi tik biudžetinį finansavimą, ir rinkimų metu fizinių asmenų rėmimas yra tik simboliškas“).

Dauguma paprastų žmonių iš šių žodžių supras, kad Lietuvos Seimas nori, jog ši rinkimų kampanija būtu amerikietiška ar europietiška ir jos metu sulaukti didesnio fizinių asmenų rėmimo. Esu nustebusi, kai pirmąją partijų reklamą naujai kadencijai savo pašto dėžutėje radau likus tik penkioms dienoms iki rinkimų.

Toliau kreipiuosi į Lietuvos Seimo kėdėse sėdinčius asmenis. Manau, kad norėdami pasiekti savo išsvajotąjį tikslą, turėtumėte keisti taktikas. Visų pirma, norėdami amerikietiškos ar europietiškos rinkimų kampanijos, būdami Seime turėtumėte labiau pasistengti, kad Lietuvos gyvenimo lygis taip pat pakiltų iki amerikietiško ar europietiško lygio. Dėkite daugiau pastangų, kad pasiektumėte šį tikslą, ir iškart pakilsite eilinių Lietuvos žmonių akyse. O pakėlę gyvenimo sąlygas mūsų valstybėje, iškart pasikelsite ir savo balsų skaičių. Taigi, apie šalį ir žmones pradėkite pagaliau galvoti tik atsisėdę į Seimo kėdę, o ne artėjant rinkimams. Ir kai būsite išrinkti, nenugrūskite savo pažadų į paskutinius stalčius. (Būtent tokia nuomonė susidaro, kai Seimas neranda lėšų grąžinti pensininkams pensijas, tačiau staiga atranda pinigų pasikelt sau atlyginimus). Mes norime pastangų per visą jūsų kadenciją, o ne per rinkimų kampaniją.

Norėdami, kad jus fiziniai asmenys remtų ne tik simboliškai, pagaliau ir patys pradėkite dirbti fiziniams asmenims, ir ne tik simboliškai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.