Mokslo skatinimo taškus kaupęs mokinys pasijuto apgautas

Reklama - neatsiejama mūsų gyvenimo dalis. Ji lydi mus visur ir visada - lauke, darbe, name, mokykloje ir net sapnuose. Vieniems ji patinka, kitus - erzina arba palieka abejingais. Aš priklausau tai kategorijai žmonių, kurie stengiasi reklamos nepastebėti ar ignoruoti. Bet kartais ne taip lengva atsiriboti. Ypač jeigu atrodo, kad ji yra nuoširdi ir skatinanti tobulėti.

Daugiau nuotraukų (1)

Magdalena

May 13, 2014, 12:57 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:20 AM

Būtent tokia ir pasirodė man „Tamo“ elektroniniame dienyne atsiradusi reklama. Ji kvietė mokinius dalyvauti akademinių pasiekimų skatinimo programoje „Mokslotronas“. Šios programos siekis tikrai pagirtinas – žaismingai skatinti vaikus kuo geriau mokytis, kaupti atomus ir keisti juos į įvarius prizus.

Kadangi sūnus puikiai mokėsi ir papildomas paskatinimas jam būtų neprošal, nusprendžiau leisti jam dalyvauti šiame žaidime. Praeitais metais mes tikrai džiaugėmės savo sprendimu. Sūnus skynė dešimtukus, kaupė atomus ir keitė juos į dovanas - telefono sąskaitos papildymus.

Gaila, kad šiais metais tokios paslaugos neliko. Dabar galima rinktis tik prizus ir konsultacijas. Ką gi - prizai irgi neblogas dalykas. Sūnus, sukaupęs reikiamą atomų skaičių, panoro juos iškeisti. Pirmas bandymas nepavyko. Pasirodo, uždavinys ne iš paprastųjų. Dovanų kiekis ribotas, ir jis nespėjo užsisakyti.

Palaukęs kito mėnesio pirmos dienos, galvodamas, kad būtent per pirmą dieną ir išgraibsto prizus, iš naujo pabandė iškeisti atomus. Ir vėl nepavyko. Dovanų nebuvo. Palaukęs dar vieną mėnesį ir jau naktį, iš karto po 12 valandos 1 mėnesio dieną vėl pabandė pažiūrėti, ar yra kas nors naujo. Ir vėl nulis.

Ryte netikėtai pastebėjo, kad atsirado 40 bilietu į LKL „Žalgirio“ rungtynes. Spaudė, spaudė tą mygtuką norėdamas pagaliau iškeisti atomus į bilietus – veltui. Dienynas vis metė lentelę su užrašu – bilietų nėra, nors matėsi, kad yra. Po pietų bilietų skaičius jau buvo nulinis. Ką gi – išeina ir vėl jam nepavyko. Ir tikrai ne dėl jo žioplumo – tiesiog neleido sistema.

Po šios nesėkmės sūnus labai nuliūdo. Jam buvo gaila, kad šiais metais atomai greičiausiai taip ir pranyks nepanaudoti. O aš patariau dar nenuleisti rankų. Nors viduje pati netikiu, kad jam pavyks. Tikriausiai tas gražus žaidimas „Mokslotronas“ yra tik eilinis „Lochotronas“, skirtas lengvatikiams apgauti.

O gal aš klystu? Gal yra žmonių, kuriems pavyko gauti šios programos prizus? Tik mes paprasčiausiai nežinome, kaip ir kada tai reikia padaryti?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.