Atkakli senolė traukinių kontrolierius verčia griebtis už galvos

Gyveno viena garbaus amžiaus pensininkė Vilniuje ir labai mėgdavo grybus rinkti. Susiruošė vieną ankstyvą rudens rytą į Dzūkijos miškus grybauti. Iš vakaro pasiruošė: paruošė sumuštinių, krepšelį, guminius batelius.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“ atstovo, bilietų kasose senolei bilietas su nuolaida nebuvo parduotas dėl to, kad ji neturėjo tinkamo dokumento.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Pasak „Lietuvos geležinkelių“ atstovo, bilietų kasose senolei bilietas su nuolaida nebuvo parduotas dėl to, kad ji neturėjo tinkamo dokumento.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Piktas senolės sūnus

Sep 8, 2014, 8:26 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:29 PM

Kitą rytą anksti atsikėlė, nuvažiavo į geležinkelių stotį, nusipirko keleivio bilietą su pensininkams priklausančia 50 proc. nuolaida, ir laiminga važiavo grybauti. Važiuoja sau traukinukas, žmones veža, kas į sodybas važiuoja, kas namo grįžta, kas grybauti.

Užeina kontrolieriai tikrinti bilietų. Senolė parodo nupirktą bilietą su 50 proc. nuolaida ir pensininko pažymėjimo kopiją. Ilgai žiūrėjo kontrolierė į pažymėjimo kopiją, vėliau atidavė ir pareiškė, kad kopija netinka ir negalioja, turi būti originalus pažymėjimas ir liepė senolei (76 m.) sumokėti visą kainą. Sukrapštė senolė litukus, kuriuos buvo palikusi kelionei namo, ir atidavė kontrolierei.

Išlipo stotelėje ir galvoja, ką jai toliau daryti ir kaip ji namo grįš.

Po kiek laiko paskambino senolei sūnus iš Vilniaus. Klausia, kaip tu, mama, nuvažiavai, ar daug baravykų radai?

Senolė verkdama papasakojo, kas atsitiko, sūnus išklausė, supyko labai, įjungė kompiuterį, surado „Lietuvos geležinkelių“ kontaktus internete, paskambino ir pasikalbėjo. Sakė, suras senolę nuskriaudusią kontrolierę - dantis jai išdaužys. Taip ir gyvena visi vargšai senoliai, kurie neturi pinigu grįžti namo, beširdė kontrolierė, kuri apiplėšė pensininkę, ir piktas senolės sūnus, kuris pasiruošęs išdaužyti snukį tai beširdei kontrolierei.

Toks „puikus“ pensininkų gyvenimas Lietuvoje, ačiū „Lietuvos geležinkeliams“, kad rūpinasi mūsų senoliais.

***

Atsako „Lietuvos geležinkelių“ atstovas spaudai Vidmantas Gudas:

Keleiviams nuo 70 iki 80 m. ir virš 80 m. yra taikomos skirtingos lengvatos, dėl to jie būtinai turi pateikti jų amžių įrodantį dokumentą net ir tuomet, kai yra numanoma, jog keleivis yra vyresnio amžiaus. 

50 proc. lengvata asmenims nuo 70 iki 80 metų suteikiama pagal LR Transporto lengvatų įstatymo 5 straipsnio 5 punktą.

Keleiviams, norintiems pasinaudoti lengvatomis yra būtina pateikti galiojančius dokumentus arba tinkamai patvirtintas jų kopijas, suteikiančias teisę į lengvatinę nuolaidą. Neturintis šių dokumentų keleivis privalo pirkti bilietą už pilną kainą.

Keleivė vyko maršrutu Vilnius-Marcinkonys. Kontrolierei tikrinant bilietus, ši moteris buvo be bilieto ir paprašė jį parduoti. Jos buvo pasiteirauta, kodėl bilieto neįsigijo stotyje, kadangi perkant bilietą traukinyje reikia mokėti papildomą 5 litų mokestį.

Keleivė nieko neatsakė tik paprašė parduoti bilietą už pusę kainos ir pateikė pensininko pažymėjimo kopiją, kurioje, pasak kontrolierės, buvo sunku net veidą įžiūrėti. Notaro nepatvirtinta dokumento kopija – negalioja. Todėl keleivė turėjo įsigyti bilietą už pilną kainą. 

Vilniaus kasoje moteriai bilietas su nuolaida nebuvo parduotas taip pat dėl to, kad ji bandė jį įsigyti su nepatvirtinta dokumento kopija. 

Kontrolierių teigimu, ši moteris su nukopijuotu pensininko pažymėjimu bando keliauti jau ne pirmą kartą. Suprantame, kad keliaujant grybauti yra baisu pamesti pensininko pažymėjimą, tačiau mūsų darbuotojai taip pat negali nusiženginėti įstatymams. Jei keleivės artimieji pasirūpintų tinkamai patvirtinta jos dokumento kopija, tokių kelionės problemų nekiltų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę