Dėl įtartinos blondinės kaimynė vis bėga prie durų akutės

Gyvenu viename iš saugiausių Vilniaus rajonų, pro langus – gražūs rudens vaizdai, kiemuose dūksta vaikai, kuriuos palydi mamų ir auklių žvilgsniai. Žodžiu, jaunų šeimų idilė. Akis visuomet krypsta į gražius dalykus, todėl kitko kartais pernelyg nesidomėdamas kaimynais ir nepastebi. 

Į kaimynės butą kasdien plūsta vyrai.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Į kaimynės butą kasdien plūsta vyrai.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė

Oct 17, 2014, 1:18 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 10:21 PM

Dar vasarą labai susidraugavome su į mūsų namą atsikrausčiusiu vyriškiu ir jo šeima. Susitikę laiptinėje nuolat pasikalbėdavome apie automobilius, vaikus ir kitus buitinius dalykus. 

Kartą jis manęs ir vyro paklausė: „Kas dedasi jūsų kaimynės bute? Vienas po kito dienos metu eina įvairiausio plauko vyrai. Ką, ji ten prostitucija užsiima?“. 

Su vyru susižvalgėme ir tiek. Net nežinojome, kad kažkas į laisvą butą atsikraustė. Atsikrausčiusios merginos tiesiog nebuvo matyti, jei kur ir išeidavo – tai, matyt, tik darbo metu. 

Išvykome į kelionę ir apie tai pamiršome, kol to nepriminė ne į tą butą pataikęs apie 50 metų plikas vyras. Buvo darbo diena, tą kartą į darbą man reikėjo eiti vėliau. Lėtai ruošiausi, kol suskambo skambutis iš rakinamos laiptinės apačios. Vaikai dažnai atneša lankstinukų, paštininkės – laiškų, o kur dar valytojos, kurios pamiršta durų kodus. Aš ir įleidau. 

Skambina į duris, pasižiūriu pro akutę – nepažįstamas vyriškis. Man net nespėjus atidaryti iš tame pačiame aukšte esančio buto išlenda jauna blondinė ir čiumpa vyrą už skverno pykdama: „Ne ten paskambinai!“

Šis sumišęs ir nesupratęs, ko čia derėtų pykti, nusliūkina paskui merginą į butą. Tą kartą prisiminiau minėto kaimyno žodžius. Nuo to laiko vis nukrypdavo žvilgsnis į to buto duris. 

Ir iš tiesų. Vieną laisvą penktadienį tvarkiausi namuose, spintose keičiau žieminius ir vasarinius drabužius, tad teko nuolat vaikščioti iš buto į rūsį. Ir iš tiesų – per visą dieną į butą įėjo ir išėjo pabuvę maždaug valandą gal šeši vyrai. Sakot, masažas? Nelabai. Masažas tokiu raudoniu žandų nenudažo. 

Ir ką tokiu atveju daryti? Skambinti policijai? O jei apšmeišiu žmogų, kuris nekaltas?

Aišku, gyventi kaimynystėje, kur užsiimama nelegalia veikla – niekas nenori. Žinoma, tai, kas dedasi kito žmogaus bute yra jo reikalas, bet jei tai prieštarauja įstatymams? Tylėti nesinori, bet tuščiai kaltinti taip pat. 

Kaip aš turėčiau pasielgti – tylėti? Galbūt pasikalbėti su ta mergina? Bet ar tai ką pakeis? O gal pranešti apie savo įtarimus policijai?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.