Neįlipi į liftą? Vis tiek už jį mokėsi

Esmė ta, kad antrojo aukšto gyventojams liftas buvo  atjungtas prieš penkiolika ar dvidešimt metų, kaip namo bendrijos pirmininkas aiškina - aukšto gyventojams sutikus (nors, tarp kitko, aš asmeniškai  jokio sutikimo nedaviau).

Daugiau nuotraukų (1)

Silva

Oct 19, 2014, 7:56 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 4:14 PM

Esmė ta, kad antrojo aukšto gyventojams liftas buvo  atjungtas prieš penkiolika ar dvidešimt metų, kaip namo bendrijos pirmininkas aiškina - aukšto gyventojams sutikus (nors, tarp kitko, aš asmeniškai  jokio sutikimo nedaviau).

Vadinasi, mano, kaip namo bendrasavininkės, teisės buvo pažeistos jau tada, prieš penkiolika metų atimant iš manęs galimybę naudotis man priklausančiu turtu, o dabar pažeidžiamos dar kartą - reikalauja mokėti už tai, kuo aš neturėjau galimybės naudotis, nes ta galimybė buvo atimta. Kertasi su sveiku protu!

Pagaliau, čia principo reikalas – juk laiko mus visiškais kvailiais. Taip, daugelis ir moka,  piktinasi ir moka, ypač pensininkai – bijo įsiskolinti ir negauti  kompensacijos už šilumą ir vandenį.   Kaip sakė Vilniaus savivaldybės valdininkas, tai praktikuojama visame mieste...

***

Bendrijos „Justa“ pirmininkas Justinas Kneipa pripažino, kad minėtame name antrame aukšte liftas nestoja. „Kaip ir visuose daugiabučiuose“, - paaiškino vyras.

Pasak jo, įstatymai numato, kad namo įrenginiais turi rūpintis ir juos išlaikyti visi namo gyventojai. Pašnekovas teigė, jog tada, kai antrojo aukšto gyventojai atsisakė lifto, jis dar nebuvo pirmininkas.

„Aš sutinku, kad tai gali atrodyti neteisinga. Norėjau neimti iš tų gyventojų pinigų už remontą, bet tada kiti namo gyventojai sukėlė skandalą. Ką padarysi – toks Vyriausybės sprendimas: įrenginiai ir jų remontas – visų reikalas“, - kalbėjo J.Kneipa.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.