Moterį nutvilkė gėda išvydus, ką suvalkiečiai aukoja Ukrainai

Skaičiau tekstą apie Šiaulius, kvatojau balsu ir sugalvojau jums parašyti apie kitą regioną, kuris ne mažiau spalvingas, o žmonių elgesys kartais gali palikti be žado net visko mačiusius šiauliečius. Tai taupioji Suvalkija.

Atvėrusios maišus darbuotojos liko be žado. O po to ilgai juokėsi.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Atvėrusios maišus darbuotojos liko be žado. O po to ilgai juokėsi.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Suvalkietė

2015-02-02 09:40, atnaujinta 2018-01-14 09:44

Sakote, suvalkiečių taupumas yra mitas? Oj ne. Aš jums tuoj tai įrodysiu. Esu suvalkietė, tačiau prie kai kurių savo regiono ypatumų iki šiol niekaip nepriprantu.

Vis dėlto pirmiausia turiu pripažinti, kad suvalkiečiai visgi yra dosnūs. Ne tik taupo kiekvieną euro centą, bet ir noriai aukoja tiek ukrainiečiams, tiek nepasiturintiems tautiečiams. Tai kur bėda, paklausite? Bėdos gal ir nebūtų, jei tavęs neužkluptų svetima gėda pamačius, ką jie atneša ir pristato tai kaip auką. Skaitykite toliau.

Žodžiu, Suvalkijoje kaip ir kituose regionuose prieš kurį laiką buvo renkamos aukos ukrainiečiams. Žmonių buvo prašoma aukoti pinigus ar drabužius, kurie vėliau bus vežami į Ukrainą. Pagrindinė sąlyga – drabužiai turėjo būti nauji arba labai geros kokybės. Tačiau tai, ką atnešė paprastas suvalkietis, pranoko visus lūkesčius.

Išgirdęs, kad gali „padėti“ savo broliams, suvalkietis suplojo rankomis ir ėmė raustis savo spintoje, mintyse jau rengdamas savo megztiniais į kovą stojusius ukrainiečius. Iš pažiūros gražu, bet eikime toliau. Sukrovęs į maišus visą mantą, suvalkietis patraukė į „Caritas“ organizaciją atlikti žygdarbio – atiduoti drabužių. Tačiau atvėrusios maišus darbuotojos liko be žado. O po to ilgai juokėsi.

Maišų turinį teko pamatyti ir man, kadangi buvau užsukusi pas draugę išgerti kavos. Ko tik ten nebuvo – suplyšę, sudilę, pageltonavę nuo šlapimo apatiniai. Kandžių suėsti, pelėsiu nusėti ir smirdintys paltai. Stori megztiniai, kuriems jau stuksena 30 metų, buvo su skylėmis, o rankovės taip nutrintos, lyg tas megztinis sąžiningai būtų nešiotas visus tuos 30 metų.

Aišku, suvalkiečiai pasirūpino ir ukrainiečių kojomis – į „Caritą“ sunešė jiems jau nereikalingas kojines. Tiesa, norėčiau pridurti, kad iš kokių trijų-keturių kojinių pasiėmus adatą dar galima būtų padaryti ir vieną sveiką. O šiaip turbūt ir pasakot nereikia, kokios kojinės ten buvo ir kiek metų jos atitarnavo. Tai tik viena istorija iš daugelio.

Beje, suvalkiečiai taupo ne tik kitų sąskaita, bet ir savo. Ar žinote, kaip vyksta daugiabučių renovacija Suvalkijoje? Niekaip! Gaila pinigų. Juokinga istorija nutiko mano anytos name.

Daugiabutis, kuriame ji gyvena, gana senas ir reikalauja statybininkų rankos. Dalis gyventojų nusprendė, kad reikia pabandyti iškelti šį klausimą tarp kaimynų. Kaimynai nesutiko, nes daugelis ten gauna kompensacijas už šildymą, o viena senolė net rėžė: „Man neapsimoka, nes mirsiu už kelių metų!“. Tai aišku, kam remontuoti savo namus, jei tuoj mirsi. Gi „turtą“ paveldėję vaikai patys susitvarkys, o tu geriau sukirsk vieną kitą karbonadą, mat suvalkiečiai juos labai mėgsta!

Juokingiausia tai, kad renovacija ne tik nepavyko, bet taupūs kaimynai sumanė dar labiau sumažinti šildymo kaštus, tad senoji gvardija beveik vieningai pritarė prisukti šildymą. Nepatikėjau, kol pati nepamačiau.

Bobulės namuose sėdi apsimūturiavusios skarmalais, su pirštinėmis. Miega apsirengusios striukes, užsimovusios kelias poras vilnonių kojinių, kad tik nereikėtų daugiau mokėti už šildymą, o valstybė dar ir kompensuoja joms!

Taigi, šiauliečiai, nepanikuokit ir nesipiktinkit, suvalkiečiai už jus varo geriau. O straipsnio apie Šiaulius ir šiaulietes autorių kviečiame į Suvalkiją, ten irgi yra naktinių klubų, o suvalkietės šneka dar įdomiau!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?