Kauno troleibuse – keistas išpuolis: „Tas vyras turėjo peilį“

Po teroro išpuolių Paryžiuje, didelė įtampa jaučiama ir Lietuvoje. Regis, baimės kupina atmosfera paveikia ir žmonių psichiką.

Vyras atsisėdo per kelias vietas nuo mūsų. Pradėjo žiūrėti į mus kreivu ir rimtu žvilgsniu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Vyras atsisėdo per kelias vietas nuo mūsų. Pradėjo žiūrėti į mus kreivu ir rimtu žvilgsniu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Atsistojom ir jis pradėjo stotis, išlipome ir pradėjom bėgti, atsisukom atgal – pamatėm, kad jis turi peilį, pasileidome bėgti dar greičiau...<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Atsistojom ir jis pradėjo stotis, išlipome ir pradėjom bėgti, atsisukom atgal – pamatėm, kad jis turi peilį, pasileidome bėgti dar greičiau...<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-11-20 10:20, atnaujinta 2017-10-03 17:54

„Bendraukime“ sulaukė skaitytojos Gretos laiško, kuriame paauglė pasakojo, kaip Kauno troleibuse ją su drauge užpuolė vyriškis.

„Antradienį, lapkričio 17 dieną, apie 16 val. 30 min., į 11 troleibusą Mituvos stotelėje įlipo vyras. Jis buvo maždaug 38 metų, apsirengęs juodai. Mes su drauge sėdėjome pačiame gale, kur buvo penkios vietos.

Vyras atsisėdo per kelias vietas nuo mūsų. Pradėjo žiūrėti į mus kreivu ir rimtu žvilgsniu. Iš pradžių tas žvilgsnis atrodė juokingas, nes manėme, kad vyras tiesiog mus linksmina. Bet pasižiūrėjom dar kartelį, jis nesišypsojo. Mums pasidarė nejauku, baisu.

Tada jis tarė: „Jūs esate musulmonų paruoštosios ir niekur jau nepabėgsit.“

Kitas, sėdėjęs prieš mus vyras, pradėjo rėkti per visą troleibusą, kad jei anas prilįs prie mūsų, jam geruoju nesibaigs – apsimetė mūsų tėčiu... Tada anas nutilo. Paskui vyrui, kuris mus gynė, teko išlipti. Prieš išlipdamas jis pasakė: „Jeigu sužinosiu, kad padarei kažką šitom panelėm, aš tave pakasiu po žeme.“

Buvo labai baisu, nes jam išlipus pirmasis vyras pasakė: „Gynėjo nebeliko, dabar nepabėgsit.“

Ir šypsojosi... Kitoje stotelėje mes turėjome lipti. Atsistojom – ir jis pradėjo stotis. Išlipusios pradėjom bėgti. Atsisukom atgal ir pamatėm, kad jis turi peilį. Pasileidome bėgti dar greičiau... Prabėgom visa požeminę perėją, o jis vis tiek vijosi gatve“, – rašė mergina.

Ji teigė, jog šaukėsi pagalbos ir staiga pasirodė praeivis.

„Mes prie jo priėjom ir pradėjom rodyti į vyrą, kuris gaudė mus... Tuo metu buvome prie „Express Pica“ kavinės, netoli Žemaičių g. stotelės. Praeivis pagavo tą vyrą ir pasakė, jog galime eiti – žadėjo jį perduoti policijai. Pasijautėme taip, lyg būtume išgyvenusios paskutines akimirkas.

Jeigu ne tas praeivis, nežinia, kaip viskas būtų pasibaigę. Lietuvoje jau nebesaugu. Po šito įvykio man atsirado didžiulė baimė“, – pripažino Greta.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Odeta Tumelytė teigė, jog laiško autorės minėto iškvietimo nebuvo.

„Peržvelgėme lapkričio 17 dieną, nuo 16:00 val. iki 17:30 val. gautus iškvietimus. Toks iškvietimas nefiksuotas“, – sakė O.Tumelytė.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.