Po „Eurovizijos“ finalo pratrūko – tai peržengė ribas

Po „Eurovizijos“ finalo įsitikinau, kad Lietuva niekada nebus tolerantiška šalis.

Lietuvių, tarp jų ir kai kurių garsių žmonių komentarai apie konkurso nugalėtoją Nettą papiktino skaitytoją.<br> E. Putting (EBU) nuotr.
Lietuvių, tarp jų ir kai kurių garsių žmonių komentarai apie konkurso nugalėtoją Nettą papiktino skaitytoją.<br> E. Putting (EBU) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas

May 13, 2018, 9:28 PM, atnaujinta May 14, 2018, 12:12 PM

Praėjo visų mėgstamas „Eurovizijos“ dainų konkursas. Kaip visada daug emocijų, daug teigiamų ir neigiamų atsiliepimų, turėjo laimėt tas ar anas, tas tą taip padarė tas ne taip.

Bet čia parašyt nusprendžiau ne dėl to. Visada skaitau komentarus ir straipsnius, kartais būna tikrai juokinga, bet viskas turi ribas. Konkrečiai apie „Eurovizijos“ laimėtoją iš Izraelio. 

Pratrūkau pamatęs, kaip žinomi žmonės viešai įžeidinėja tą merginą. Juk dar visai neseniai tie patys žmonės sakė: „Patyčioms ne, reikia mažinti patyčias, atjausti, suprasti ir panašiai“. O ką mes matome dabar? Laimėjo nepatikęs pasirodymas, prasidėjo patyčių banga. Labiausiai suerzino garsių žmonių tokios skambios frazės: „Agresyvi stora boba“, „Nemokanti dainuoti“, „Vargšas, negražus žmogus“.

Kaip suprantu, apkūnus žmogus negali siekti karjeros ir turi būti pasislėpęs kampe? Neturi jokių teisių? Negali laimėti konkurso? Negali niekur dalyvauti? O iš kur jūs žinote, kad ji agresyvi? Iš kur tiek daug pykčio ir neapykantos, ne tik saviems, bet ir svetimiems? 

Suprantu, buvo ir pačiam juokinga su tais kudakavimais, bet ji linksma, juokinga, energinga, surengė gerą šou, ko „Eurovizijoje“ ir reikia, pavergė žmones, kurie ją išrinko, net jei ji ir „stora boba“! 

Linkiu nusileist truputį ant žemės, išmokti būti tolerantiškiems, kad jūsų šeimoje nebūtų „storų bobų“ ar velniai žino ko, svoris auga taip pat ir nebūtinai nuo ėdimo. 

Šiuo straipsniu nenorėjau pašlovint Izraelio dainininkės, tik norėjau pabrėžti, kad jeigu net garsūs žmonės viešai praktikuoja patyčias, tai apie kokią tolerantišką valstybę galima kalbėti. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.