Moteris neatpažįsta savo vyro: „Saulius Prūsaitis buvo teisus“

Noriu pakalbėti apie vyrų vidurio amžiaus krizę. Gyvename susituokę jau 15 metų, auginame du vaikus. Gyvenome tikrai laimingą pilnavertį vedybinį gyvenimą, kol vyrui nesuėjo 39 metai.

Nežinodama, kaip paaiškinti sutuoktinio elgesį, ji prisiminė Sauliaus Prūsaičio dainos žodžius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nežinodama, kaip paaiškinti sutuoktinio elgesį, ji prisiminė Sauliaus Prūsaičio dainos žodžius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Agnė

Jul 22, 2018, 9:06 PM

Nežinau, ar kažkoks pasiutimas prieš artėjantį 40-metį, bet vyras mano visai pametė protą. Visai jo nebeatpažįstu.

Pradėjo pirkti sau jaunatviškus drabužius, plėšytus džinsus, maikutes su skylėmis, beisbolo kepuraites. Vakarais neleidžia net žinių įsijungti – tik muzikinius kanalus pasigarsina ir puškuoja darydamas atsilenkimus ir atsispaudimus,  plaka baltymų kokteilius ir ryja saujomis neaiškius papildus. Jau užsirašė pasidaryti pirmai savo gyvenime tatuiruotei. Taupo pinigus planuodamas, kurioj vietoj šaus kokį piešinuką.

Dabar mano vyras vakarais nieko neveikia, tik sportuoja ir staiposi priešais veidrodį, rankų raumenis matuoja. 

Būtų mums su vaikais juokinga, bet žinokit darosi graudu. Vyrui taip pasimaišė, kad jis neleidžia ir mums su vaikais normaliai gyventi – iš spintelių jau seniai išmesti visi sausainiukai, riešutukai ir kitokios užkandėlės, kuriomis kas vakarą mėgaudavomės visi susėdę prie televizoriaus. Visus 15 metų taip mėgo mano pagamintus kotletukus, kepsniukus, cepelinus, koldūniukus ir kugelius, o dabar neleidžia net keptų bulvių kaip garnyro tiekti – tik virtos ar blanširuotos daržovės. 

Sutinku, prižiūrėti savo mitybą mums visiems praverstų. Bet kai jis sportuoja, nebeturi kada padėti mums daryti namų ruošos darbų – seniau dar bent lėkštes padėdavo iššluostyti ar kambarius išsiurbdavo. Dabar užsiėmęs tik savo pramogomis, o mes su dviem paauglėm dukrom esame kažkokie trečiarūšiai, kurie savo reikalavimais ir pastabomis tik trukdo.  

Vienu metu netgi su draugėmis buvau išsikalbėjusi, kad gal jis kokią jauną panelę susirado, prieš kurią dabar staiposi kaip povas. Bet po to viena mano draugužė pajuokavo, kad Saulius Prūsaitis ne be reikalo gal tą dainą apie „39“ sukūrė. Žinokit juokai juokais, bet jaučiu, kad atlikėjas buvo teisus.

Mano vyras būtent sulaukęs tokio amžiaus nusprendė pasileisti plaukus, švęsti gyvenimą ir nebūti nuobodus. Tik tai mane baugina, nes jam metų 39, o elgiasi tarsi kaip 19-metis paauglys, kuriam nei šeima, nei namai, nei gerbūvis neberūpi.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.