Laužo stereotipus: „Tikras vyras sau to neleistų daryti“

Neretai mūsų visuomenėje dominuoja visokie kvaili stereotipai. Mane labiausiai erzina tai, kaip klaidingai atrodo daugelio įsivaizduojamas „tikras“ vyras. Štai keli punktai, pagal kuriuos tas vyriškumas esą pramuša. 

 Autorių piktina keistas įsivaizdavimas apie tikrą vyrą.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Autorių piktina keistas įsivaizdavimas apie tikrą vyrą.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2018, 6:28 PM

1. Laisvalaikis. Kiekvienas „tikras“ vyras laisvu metu išmaukia kibirą, autopilotu pareina namo iš naktinių susitikimų su draugais. Bet tai nėra tikro vyro laisvalaikis. 

Tikras vyras turėtų turėti vertingus ir jo pasaulį praturtinančius pomėgius. Tai gali būti knygų skaitymas, sportas, laisvalaikis gamtoje ir panašiai. Alkoholis žmogų padaro artimesniu kiaulei. Jei tu save laikai tikru vyru, tai tikrai neleisi sau šlaistytis po klubus ar gatves nelabai kokioje kondicijoje. 

2. Apranga. Tai svarbus dalykas kiekvieno vyro gyvenime. „Tikras“ vyras įsivaizduoja, kad jei tu esi apsirengęs firminių parduotuvių rūbais, tai tu jau kietas patinas. Ne, tada tu esi vyriška fifos versija. Vyras turi atrodyti tvarkingai, bet nebūtinai prabangiai. Ir, žinoma, jausti situaciją. 

Man labai keista, kai per išleistuves, vestuves ar kitą rimtesnę šventę vyrai ateina su džinsais ir apsmukusiais marškiniais. Vyrai turėtų žinoti, kad tokioms progoms evoliucija sukūrė kostiumą. Atvirai pasakius, daugelis mūsų „kietų“ vyrų atrodo pigi kiniškų dirbinių kopija. 

3. Pagarba. Pradedant namuose, kai tave mato patys artimiausi žmonės, baigiant viešuma, kai jus mato daugelis žmonių. Ir, patikėkite, kartais darosi be galo graudu, kai matai, kaip tie „vyrai“ elgiasi su savo draugėmis ar žmonomis.

Vyras, kad ir koks jis būtų supykęs ar netekęs kantrybės, neturi teisės kelti rankos prieš moterį. Vienas tavo smūgis moteriai visam gyvenimui iš tavęs atima vyro vardą. Vienintelis atvejis, kada galima panaudoti jėgą prieš kitą, yra kai tu gini savo artimą žmogų nuo užpuolimo. 

Kitais atvejais vyras turi būti išlaikytas, mandagus, rodantis pavyzdį ne tik savo artimiesiems, bet ir aplinkiniams. 

4. Finansai. Pagrindinė ir pati svarbiausia vyro sritis. Taip jau pasaulio evoliucijoje nusistovėjo, kad vyras turi aprūpinti namus viskuo, o žmona ar draugė turi kurstyti namų židinį. Bet šiais laikais po truputį ryškėja kita tendencija – vyrai nori patapti alfonsais ir gyventi iš moters kišenės. 

Vyras turi užtikrinti, kad namuose netrūktų nieko. Jis turi nebijoti darbo. Stabiliai dirbti, o ne kas penkias dienas keisti darbą ir galvoti, kad jis tikras vyras, nes sugeba pasiųsti direktorių ant trijų raidžių. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.