Anytą toks dėkingumas pribloškė – marti uždraudė bendrauti su sūnumi

Mane išdavė pats mylimiausias ir brangiausias žmogus – mano sūnus. Nežinau, ar kam teko tai patirti, bet tai labai skaudu. 

 Uošvė kaltina būsimą marčią dėl nutrūkusių santykių su sūnumi.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Uošvė kaltina būsimą marčią dėl nutrūkusių santykių su sūnumi.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Uošvė kaltina būsimą marčią dėl nutrūkusių santykių su sūnumi.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Uošvė kaltina būsimą marčią dėl nutrūkusių santykių su sūnumi.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 23, 2018, 8:08 PM, atnaujinta Aug 23, 2018, 10:12 PM

Gal aš tikrai kvaila motina, prisiimu visą kaltę sau, kad tik sūnus būtų laimingas. Kad tik jo mylima draugė nepaliktų mano sūnaus, nes jis neturtingas. Neturtingas ne emociškai, bet finansiškai ir bijo apie tai prisipažinti. 

Žinau, kad elgiuosi blogai dengdama visą šitą melą. O dar ir skundžiuosi, nors pati kalta.

Visus pinigus skiria draugei

Taip, aš kalta, kad sūnus nebaigė vidurinės mokyklos. Nes dažnai sirgo. O nuo 16 metų mokslai jau buvo neprivalomi. O ir sūnus nusprendė geriau dalinti skrajutes nei mokytis. Ir į mokslus grįžti nenorėjo, nors prašiau.  

Tiesa, 18 metų dirbdamas jis nusipirko sau gerą kompiuterį, motociklą, vėliau motorolerį ir kitus vertingus daiktus. Tik, deja teko sumokėti apie porą tūkstantėlių, nes sūnus neturėjo teisių, o važinėjosi. Teko sūnui vėl rinkti pinigėlius naujam geram kompiuteriui ir t.t. 

Tiesa, susipažinęs su drauge jis pardavė kompiuterį, nes juk norėjo nuvesti į kavines ir t.t. Didesnę dalį pinigų skyrė laiko praleidimui su ja. Na, ir man nuskilo 200 eurų kažkokiam mokesčiui už butą ir maistui. 

Pasimokęs ir išlaikęs teises sūnus vėl nusipirko motociklą, vėliau „Ford-Focus“, bet draugei buvo ne prestižas važinėti „Fordu“. Sūnus be išeiginių aria per tris darbus, kad galėtu išlaikyti draugę ir nuomojamą butą. Nors laisvai galėjo gyventi tiek pas savo tėvus, tiek pas mane. Vietos visur pakako. Be to, draugė niekur nedirba, nors galėjo, bet nenorėjo. 

Nuomonės neklauso

Skaudu dar ir dėl to, kad mylimos sūnaus draugės aš buvau aprėkta. Nepatikau jai jau patį pirmą kartą, kadangi sūnaus paprašiau, kad ir man parodytų savo gimtadienio dovaną, kurią gavo iš mylimosios. Jau tada buvo mesta replika, kodėl aš išdrįsau pažiūrėti, lyg sūnaus mylimoji būtų ją dovanojusi ne sūnui, o man.

Bet turbūt ne piniguose laimė. Juk mes visi tokie geri, kada žmogų apkalbame nesant jam šalia. Juk reikia parodyti, kokie mes geručiai ir teisūs, nors ir meluojame žiūrėdami tiesiai kitam pašnekovui į akis...

O dabar, Annai, sūnaus mylimajai norėčiau pasakyti, kad visada reikia išklausyti ir kito žmogaus nuomonę, o ne neleisti net prasižioti ir pastoviai rėkti, kad niekam neįdomi mano nuomonė, kuri net nebuvo išklausyta. O gal tiesiog nebuvo noro išgirsti versiją, kuri yra nepalanki jums, Anna...

Bet ačiū, Anna, kad suradote slaugę, kuri gyvena pas mane už dyka ir sukelia nuolatines stresines situacijas, nors jūs ją visada užtariate. Nors turiu slaugę, bet atsitikus bėdai mane į ligoninę su greitąja pagalba kažkodėl pristato Maltos Ordinas. Apsiėjau be niekieno pagalbos, būčiau apsiėjus ir toliau. 

Pagalbos nepriima

Aš sūnui padedu, kiek galiu, duodu, jei turiu pinigėlių ir benzinui, ir jums gėlėms, už prekes moku, kuriomis jūs naudojatės. Negaila, nors mano gaunamos pajamos yra 257 eurų neįgalumo pašalpa. Maisto jums visada pasiūlau, kada tik turiu, ir vištą iškepiau su citrina prieš Naujus Metus. Bet ką tik siūlau sūnui, tai vis atsisakot, jums nieko nereikia ir viską turite. 

O man kai kada tekdavo pasėdėt ir be duonos, o kai kada likti ir be kai kurių vaistų. Tiesa, dabar dar paskyrė nuolatinį pagalbos bei priežiūros poreikį, tad gausiu 112 eurų daugiau. Tad ir mokesčiams už butą gal daugiau liks. 

Tad prikišti, kad aš vėl internetu užsisakiau sau porą mažų pagalvėlių po 1.60 bei naują sintetinę kaldrą už 6 eurus yra niekšinga. Nes ir toliau miegoti patale, virtusiame skuduru, nebeįmanoma.   Kaip ir prikišti nusipirktą naują kraujospūdžio aparatą, nes senieji nebeveikia. Ir tai šitiems pirkiniams aš po keletą mėnesių atidėdavau po 2–5 eurus.

Naktimis nebeužmiega
 
O naktį prieš grįžtant man iš ligoninės parašėte, kad tai paskutinis ramus vakaras. Tai taip ir yra, grįžus namo iš ligoninės nebeužmiegu. Įdomu, ar jūs taip elgtumėtės ir su savo tėvais? Juk ne... Kiekvieną dieną su jais susiskambinate, susirašote feisbuke. O manęs feisbuke net nėra, kad tik nesukelčiau papildomų nepatogumų. Jums. 

Juk jau vertėte sūnų pasirinkti jus arba mane. Rezultatas lygus. Nepatiko, imatės kitų būdų? 

Nesate man autoritetas, kaip ir aš jums. Norėjau surasti su jumis bent kažkokį savitarpio tašką, supratimą, pagarbą, tiesiog žmogiškumą. Bet buvau jūsų, Anna, nutildyta net neleidus prasižioti... 

Tik po jūsų vizito perkandau įžeidžiančias žinutes, kurias man siuntėte į ligoninę, nes vis nesupratau, ką norėjote pasakyti jomis. Pasirodo, viskas dėl nelemtų pinigų. 

Jei Dievulis nepasigailės, tai geriausiu atveju manęs lauks kardiologija. Nesiskundžiu ir neprašau gailesčio. Bet kartu ir turiu nedidelį prašymą, maža to, kad uždraudėte man su sūnumi bendrauti... Tai gal bent ir negriebkite jo už rankutės, kad tik greičiau paskui save jį išsitempti.

O apie tave sūnau, daugiau nieko nerašysiu. Nors lig šiol laukiu tavo atsiprašymo. Labai tave myliu ir ačiū, kad esi. Šituos žodžius kartojau, kartoju ir kartosiu. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.