Jeigu aplinkiniai nepastebi jūsų moteriškumo, štai ką darote ne taip

Dažnai gaunu laiškų apie tai, kad moteris labai moteriška, tačiau aplinkiniai to nemato. Pavyzdžiui, vyras. Nežiūrint į visą jos moteriškumą, grožį ir rafinuotumą, jis žvelgia į ją kaip į darbinį arklį.

Moterims nereikia įrodinėti savo moteriškumo.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Moterims nereikia įrodinėti savo moteriškumo.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2018, 10:27 AM

Atleiskite, bet turiu jus nuvilti. Ir nuvilsiu jus Anglijos ministrės pirmininkės Margaret Thatcher žodžiais: „Jeigu jums tenka įrodinėti kitiems, kad esate ledi, reiškia, jūs ne ledi“.

Pati pagalvokite, juk paukštis niekam neįrodinėja, kad jis paukštis. Tai iš karto matosi. Štai – sparnai, o štai čia – uodega. Be to, jis skraido ir čiulba. Vadinasi, paukštis. Žuvį irgi nesunku identifikuoti. Uodega, žvynai, žiaunos, plaukioja, kvėpuoja vandenyje, uždūsta sausumoje.

Jeigu aplinkiniai nepastebi jūsų moteriškumo, reiškia, greičiausiai jo nėra. Jums gali tik atrodyti, kad esate moteriška. Tikriausiai nešiojate sukneles, darotės makiažą, puošiatės įvairiais papuošalais. Namuose atliekate moteriškus darbus, užsiimate kitais moteriškais reikalais.

Tai kokia problema? Pateiksiu kelias galimas priežastis.

Nemoteriškai elgiatės. Nemokate sutikti su kitų nuomone, klausytis, iš visos širdies rūpintis. Galbūt moteriškas pareigas atliekate mechaniškai, iš įpratimo, be ypatingos meilės. Galbūt tame esame netgi tam tikro iššūkio ir pasididžiavimo, kad tiek daug visko nuveikiate. Ir dėl to dabar jūs jau tiksliai moteriška!

Įsisavinote tik paviršutiniškas moteriškas gudrybes. Tačiau gražaus įpakavimo nepakanka. Jeigu grubiai kalbate, turite grynai vyriškų įpročių, vaikštote kaip senas jūreivis – vargu ar jus kas nors palaikys dama.

Nemokate kurtis santykių. O juk santykiai – pats svarbiausias moterų menas. Būtent tuo moteris ir skiriasi nuo vyro – ji moka maloniai kalbėti, užmegzti su žmogumi kontaktą, sukurti pasitikėjimo kupinus santykius.

Nemokate imti meilės. Jūs arba visą laiką stengiatės jos nusipelnyti, užsitarnauti, arba reikalaujate, arba maldaujate ir kaulijate.

Nemokate duoti meilės. Dalinate ją nedidelėmis porcijomis, kai kažkas priverčia jus tai daryti. Arba iš pasigailėjimo. Arba per šventes. Pagal nuotaiką. Ar apskritai niekada.

Įvaizdžio nepakanka. Mechaniško pareigų atlikimo – per mažai. Moteriškumo galia slypi ne tame, ką moteris daro, o tame, kaip ji tai daro. Kiekviename judesyje, kiekviename poelgyje – meilė. Kiekviename veiksme – rūpestingumas ir noras padėti. Ir tuo pat metu moteris pasiruošusi priimti kito žmogaus pagalbą, globą, apsaugą.

Jeigu aplinkiniai nepastebėjo jūsų permainų, nepraraskite vilties.

Galbūt praėjo per mažai laiko. Ir žmonių sąmonė nespėjo persitvarkyti, žmonės vis dar tebelaiko jus „boba su kiaušais“. O čia staiga tokia netikėta ir nelaukta permaina, sulaužanti visus stereotipus. Tiesiog toliau darbuokitės su savimi.

Galbūt kol kas neįvyko jūsų vidinė transformacija. Išoriškos permainos – puiku, ypač, jeigu niekada anksčiau nedėvėjote suknelės. Tiesiog turėkite galvoje, kad šito nepakanka. Reikia eiti toliau ir giliau. Mokytis elgtis moteriškai, judėti, kalbėti, galvoti ir jausti kaip moteris. Tai ilgas, nelabai patrauklus procesas.

Galbūt pernelyg stipriai trokštate pritarimo ir savo permainų patvirtinimo. Niekam nepatiks, jeigu iš pradžių sau kažką padarysite, o paskui išrašysite jiems sąskaitą – dabar jūs man skolingi, jūs man privalote.

Pavyzdžiui, paaukoju praktiškumą ir pradedu nešioti suknelę. Bet dėl tokio mano sumoteriškėjimo tu privalai daugiau uždirbti. Tokie triukai nesuveikia. Keistis tam, kad pakeistum kitą – tuščias laiko ir pastangų švaistymas.

Keistis verta. Atskleisti savo moteriškumą – verta. Tačiau kalbėti apie savo moteriškumą, apie tai, kokia jūs moteriška, galima tik tada, kai jau nebereikės niekam to įrodinėti. Kai visi ir taip supras, kad esate moteris. Kai žmonės ims elgtis su jumis kaip su moterimi. Siūlyti savo pagalbą, apsaugą, globą. Sakyti jums komplimentus ir dovanoti dovanas. Kai ateis pas jus, ieškodami palaikymo ir gero žodžio.

Štai tada suprasite, kad esate tikra dama. Ir nereikės niekam nieko įrodinėti.

seimairnamai.eu

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?