Nugirsta frazė apie mokytojų streiką privertė suvokti – štai ko iš tiesų bijoma

Mokytojų streikas sukiršino Lietuvėlės žmones. Nuomonių sklando įvairių. Apie streiką diskutuojama visur – interneto platybėse, kavinėse, gatvėse, net viešajame transporte. 

 Nugirdusi dviejų moterų pokalbį suprato, kodėl kai kurie tėvai prieštaringai vertina mokytojų streiką.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Nugirdusi dviejų moterų pokalbį suprato, kodėl kai kurie tėvai prieštaringai vertina mokytojų streiką.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Palaikanti

Dec 9, 2018, 6:20 AM

Vieni palaiko pagaliau išdrįsusius pakelti galvas pedagogus, kiti smerkia. Neva, ko čia triukšmauja tie mokytojai? Viskas jų darbe geriau nei ok. Treti išvis prikūrė sąmokslo teorijų, iš kurių kyšo nedraugiškų valstybių ausys... Žodžiu, teko visokių nuomonių išgirsti.

Tačiau vienos mamos pasisakymas perspjovė juos visus. Streikuojančius mokytojus smerkiantys turi įvairių argumentų, bet tokį teko išgirsti pirmą kartą. Žodžiu, šovė tai šovė, nei pridėsi nei atimsi. 

Išgirdau tai vakare, automobilių stovėjimo aikštelėje. Savaime suprantama, kad svetimų pokalbių klausytis negražu, bet diskusija vyko garsiai ir čia pat, ausų gi neužsikimši. Diskutavo pora jaunų mamyčių, kiek supratau, auginančių pradinukus. 

Prasidėjo viskas nuo įprasto verkšlenimo: „Ką tie mokytojai galvoja, jie išvis negalvoja apie nuskriaustus išsilavinimo negaunančius vaikelius...“ Ir baigėsi išties genialia mintimi. 

„Jei mokytojai net vyriausybei akis drasko, tai iki ko mes prieisime? Kas toliau? Mokytojai pradės ir tėvams akis draskyti?“ – tragizmo kupinu balsu išrėžė viena jauna mamulė.

Ir tada aš supratau, kur šuva pakastas. Štai, kas neramina dalį visuomenės. Ne pats streiko faktas. Ne mokytojų prašymas pagaliau padidinti atlyginimus. Ne tai, kad dalyje mokyklų nevyksta pamokos. 

Kai kuriuos žmones išgąsdino, kad mokytojai daugiau nesutinka būti bebalsiais ir beteisiais, kuriuos gali stumdyti visi, kas tik netingi. 

Įsivaizduoju, kokia panika paėmė šitas jaunas mamas, matyt, įpratusias šokdinti savo vaikų mokytojas. Juk susivokė: „Gali būti, kad daugiau šito nebus. Gali būti, kad atėjus pareikšti pretenzijų dėl netinkamai ugdomų aukselių ir deimantukų, pati sulauksi pretenzijų. Gali būti, kad mokytojai daugiau nesutiks būti mokomi, kaip mokyti jūsų nuostabiuosius, nepakartojamus ir tobulus vaikučius.“
 
Mokytojus palaikau. O jei nepalaikyčiau, šitas nugirstas pokalbis priverstų mane apsigalvoti. 
Nes kol yra žmonių, kuriems mokytojas tarsi kilimėlis, į kurį gali valytis kojas, mokytojams būtinas palaikymas. Gyvybiškai būtinas. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.