Trise apsigyvenę jaunuoliai šiurpina artimuosius – bijo blogiausio

Jaunuolis, vardu Saulius (vardas pakeistas) pačiame miesto centre išsinuomojo pigų, mažą bendrabučio tipo kambarį su daliniais patogumais. Laimingas, kad pagaliau turi kur gyventi, jis pasiūlė kartu apsigyventi ir savo merginai. 

 123rf asociatyvioji nuotr.
 123rf asociatyvioji nuotr.
 123rf asociatyvioji nuotr.
 123rf asociatyvioji nuotr.
 123rf asociatyvioji nuotr.
 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 16, 2019, 4:19 PM, atnaujinta Feb 16, 2019, 5:10 PM

Merginos pavydas

Iš pradžių jaunuoliai sutarė puikiai, bet vėliau atsirado nesutarimų. Pagrindinė pykčio priežastis buvo iki skausmo banali – merginos pavydas. Ji norėjo visiškai kontroliuoti vaikino gyvenimą. 

Jei Saulius būdavo darbe, ji reikalavo, kad vaikinas jai nuolat rašytų žinutes ir skambintų per pietų pertraukas. Jei jaunuolis išvažiuodavo į komandiruotę, jis privalėjo jau ne tik darbo metų ją linksminti, bet ir po darbo, visą savo laiką skirdamas tik bendravimui su ja. 

Vaikino bendradarbiai, pamatę tokį keistą jaunuolio elgesį, pradėjo šaipytis. Kai jie komandiruotėje vakarais po darbo visi kartu ilsisi, bendrauja, žaidžia krepšinį arba kepa šašlykus, jaunas žmogus vietoje to, kad su jais atsipalaiduotų, iki paryčių turi linksminti savo panelę. 

Saulius bandė paaiškinti savo merginai, kad nori turėti šiek tiek privatumo, bet merginai jo prašymas buvo nė motais. Ji norėjo, kad jis visiškai priklausytų jai.

Jei Saulius lankėsi parduotuvėje, tėvų namuose ar kitose vietose be jos, jis privalėjo tiesioginės transliacijos metu rodyti, kad yra ten, kur turi būti. Jei jis nespėjo atvykti, turėjo pagrįsti savo vėlavimo priežastį taip, kad merginai tai pasirodytų įtikinama. Jei neįrodydavo – prasidėdavo isterijos ir pykčio protrūkis bei gąsdinimai palikti. 

Ištiko panikos priepuolis

Kurį laiką toks merginos pavydas vaikinui atrodė priimtinas ir suprantamas – lyg didžiulės meilės išraiška, tačiau vėliau tokia kontrolė pradėjo pabosti. 

Kartą, po vieno kivirčo neištvėręs merginos isterijos, Saulius trenkė durimis. Tačiau toli nenuėjo. Merginą po jo išėjimo ištiko panikos priepuolis. Sauliui teko sugrįžti ir vežti merginą į medicininę įstaigą. 

Pamačius, kad tai suveikė, priepuolių padažnėjo. Nuo tada mergina kiekvieną konfliktą bandė spręsti panašiu būdu.

Logiška, kad tai negalėjo tęstis amžinai ir pora išsiskyrė. Tačiau praėjus kuriam laikui mergina nutarė sugrįžti atgal pas Saulių. Jos net neišgąsdino faktas, kad dabar gyventi reikės ne dviese, o trise. 

Apsigyveno trise

Kai buvo susipykęs su mergina, jaunuolis leido savo kambarėlyje apsigyventi savo geriausiam draugui ir po susitaikymo su mergina neturėjo drąsos pasakyti, kad tas išeitų, o draugas apsimetė nematantis situacijos absurdiškumo.

Dabar Saulius su mergina ir draugu gyvena mažame kambarėlyje. Naktį jaunuolių pora miega ant sofos, o draugas guli šalia, ant grindų, ant pripučiamo čiužinio. Kitur miegoti kambaryje tiesiog nėra kur.

Mergina su Sauliaus geriausiu draugu dirba pamaininį darbą toje pačioje organizacijoje. Tuo metu, kai Saulius darbe, jie namuose būna visiškai vieni.

Vaikino artimieji, sužinoję apie šią situaciją, bandė Sauliui paaiškinti, kad ji yra mažų mažiausiai keista ir kad reikia kažką keisti, kad netektų auginti svetimo vaiko. Tačiau Saulius nieko nenori girdėti teigdamas, kad pasitiki savo draugu ir savo mergina, kuri pavydo priepuoliais įrodo, kaip stipriai jį myli. 

Svajoja išpildyti svajonę

Šiuo metu Saulius svajoja mesti labai gerai apmokamą darbą Lietuvoje ir išvažiuoti į užsienį. Taip pasielgti jį skatina jo mergina ir draugas. Merginos svajonė yra pasididinti krūtinę ir Saulius tikriausiai nori šią svajonę išpildyti. Tačiau su jo alga, nors ir nebloga, Lietuvoje vargu ar išeitų sutaupyti tokiai operacijai. O padirbus užsienyje – visai įmanoma. 

Vaikino draugas, neva linkėdamas gero, pataria Sauliui prieš išvažiuojant perleisti jam savo kambariuką ir perrašyti nuomos sutartį, kad Saulius būtų ramus, jog kiti, gyvendami jo kambaryje, nepridarys nuostolių, už kuriuos jam reikėtų mokėti.

Visi aplinkiniai mato apgaulę, o Saulius nuoširdžiai įsitikinęs, kad jos nėra. Kad mergina, gyvendama viename kambaryje su jo, draugu neišduos, nes myli, o geriausias draugas visada buvo ir yra sąžiningas, todėl neapgaus. Ar jums irgi taip atrodo? Jūs tikite, kad jaunuoliai, gyvendami viename kambaryje, nesugriešintų? Aš netikiu. Ir niekada nepatikėsiu. 

Aprašiau šią istoriją su viltimi, kad Saulius perskaitys ir pamatys, kaip absurdiškai ši situacija atrodo iš šalies. O pamatęs padarys tinkamus sprendimus – ne išeis iš darbo, bet išvys draugą ir paliks merginą...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.