Uošviai nemėgsta marčios dėl jos kilmės: turtingi to nesupranta

Su vyru nebežinome, kaip išsisukti iš susidariusios situacijos. Visos bėdos kyla dėl mūsų su vyru tėvų, kurie ne tik kad tarpusavyje nesutaria, bet dar ir mus kiršina.

Uošviai nemėgsta iš provincijos kilusios merginos. <br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Uošviai nemėgsta iš provincijos kilusios merginos. <br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Uošviai sūnui ir anūkui neleidžia važiuoti į kaimą pas marčios tėvus.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Uošviai sūnui ir anūkui neleidžia važiuoti į kaimą pas marčios tėvus.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 21, 2019, 7:52 PM

Neįtiko kilmė

Viskas prasidėjo po to, kai vyras pristatė mane savo inteligentams tėvams kaip savo gyvenimo moterį, su kuria planuoja kurti šeimą. Buvau nuskenuota ir išnarstyta po kaulelį, išpurentas mano išsilavinimas, pajamos, ateities perspektyvos ir visas giminės medis. 

Ok, nesiskundžiau, vienturtis sūnus, nori įsitikinti, ar jo žmona jam bus geriausia, kokią tik galėjo rasti. Tačiau išgirdę, kad esu iš kaimo, jo tėvai nelabai apsidžiaugė.

Nusiminė, kad neturiu daug žemių, prabangios sodybos, tėvai mano gyvena paprastoje medinėje troboje (netgi ne prie ežero), kurioje gyveno ir mano seneliai, ir proseneliai.

Jiems nepatiko, kad aš kilusi iš kaimo, nepatiko mano kilmė, kad ten lankomės. Esą, ką ten kaime, geriau pas mus mieste, su patogumais.

Na, mane tokios kalbos žeisdavo, tačiau buvome susitarę, kad mano tėvai taip pat turi teisę matyti mus, todėl per vienas šventes važiuodavome pas uošvius į didmiestį, o per kitas šventes – pas mano tėvus į kaimą.

Neleidžia vykti į kaimą

Tačiau gimus vaikui viskas pasikeitė. Anyta pradėjo burbėti, kad anūką kaime sukandžioja uodai, kad miške gali pasigauti erkių, kad peršąla lauko tualete... Todėl jam į kaimą važiuoti negalima. 

Prasidėjo priekaištai vyrui, kodėl savo šeima nesirūpina, kodėl leidžia varganoje aplinkoje apsistoti.

Turtingi žmonės nesupranta, kaip kažkas kaime gali gyventi be dušo, kaip geria vandenį iš šulinio ir miega ant paprastų senų baldų. Bet išsižadėti savo šeimos tik dėl to, jog ji neturtinga, aš tikrai neketinu. Neketinu ir gėdytis savo kilmės. Tačiau nenoriu stoti ir skersai kelio vyrui bei jo šeimai. Esu pasimetusi, nežinau, ką daryti. Kaip pakeisti uošvių požiūrį, kad kaime žmonės taip pat gyvena padoriai, švariai, nors ir skurdžiai. Nors ir tarp uodų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.