Kaunietis apie pastebėtą madą: padoriau aprengdavo net baidykles laukuose

Sėdžiu Laisvės alėjoje ant suoliuko ir stebiu praeivių kojas – tiek šilumos apnaugintas, tiek pridengtas drabužių likučiais. Tik taip galiu pavadinti tam tikros rūšies džinsus, kuriuos vis dar dievina jaunimas.

 Skaitytojui išrėžė nuomonę apie plėšytus džinsus.<br> G.Bitvinsko nuotr. koliažas.
 Skaitytojui išrėžė nuomonę apie plėšytus džinsus.<br> G.Bitvinsko nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Algis Juraitis

Jun 16, 2019, 1:41 PM

Tai - plėšyti džinsai. Jeigu kažkas prieš trejus metus jiems būtų parodęs tokį drabužį, šie vaikinai ir merginos užjuoktų tą kvailį, kuris pasiūlė jiems sunešiotus skarmalus. Tačiau dabar viską pakeitė stebuklingas žodis „madingas“. Aiškėja, kad madingos gali būti net ir skylės.

Pamačiusi tokius džinsus prieš tris dešimtmečius Anapilin išėjusi mano močiutė niekaip negalėtų suprasti, kodėl mieste prisiveisė tiek valkatų. Net šernams baidyti skirtas baidykles bulvių lauke ji aprengdavo padoresniais apdarais.

Žinau, žinau, jau mintyse dėliojate ir netrukus parašysite komentarą, kad senoliams nederėtų vertinti šiuolaikinio jaunimo apdarų ir geriau vertėtų pasidomėti tautinių drabužių ypatumais.

Tai skubu nuraminti – man iki pensijos dar labai labai toli, dirbu visai padorų darbą už padorų atlyginimą ir netgi naudojuosi visokiais išmaniaisiais įrenginiais. Jokiais drabužiais neprekiauju ir kitokia veikla šioje srityje neužsiimu, taigi šiuo požiūriu niekas manęs negali apkaltinti šališkumu.

Jaunystės metais taip pat norėjau amerikietiškų džinsų, tačiau ne todėl, kad jie būtų madingi, o todėl, kad man toks drabužis patiko.

Prieš tris dešimtmečius mano bendraamžiai specialiai trindavo džinsus, kad jie atrodytų susidėvėję, nes norėjo būti panašūs į pankus ar dar kažkokius nesisteminius veikėjus. O man tas užsiėmimas atrodė visiškai kvailas: kam gadinti gerą daiktą?

Dabar didžiausia siekiamybė – nešioti madingą drabužį ir visiškai nesvarbu, kad su juo atrodai kvailai ir pirkiniui teko sukrapštyti paskutinius centus, kaulyti pinigų iš tėvų ar net imti greitąjį kreditą.

Sukandę dantis jie nešioja tuos skarmalus, nes turbūt patys visiškai neturi galvos ir nesugeba nuspręsti, koks drabužis jiems patinka, koks ne.

Dabar laukiu, kada aukštumose atidurs riebaluoti arba tepaluoti džinsai. Labai praktiška – nereikia pirkti skalbimo miltelių, eikvoti vandens ir elektros energijos. Grįžęs iš garažo galėsiu nepersirengęs drąsiai įsitaisyti ant minkštasuolio ir nesunkiai atremti žmonos priekaištus.

Juk svarbiausia – madinga!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.