Marti sakė, ardau jų šeimą. Aš tik džiaugiuosi, kad išgelbėjau sūnų

Skaičiau straipsnį apie tai, kaip žentas nemėgsta uošvės, nes dukra važiuoja pas mamą į kaimą. Mes, mamos, tampam nesuprastos ir atskirtos, kai vaikai susiranda antrąsias puses. Juk vaikai – gyvenimo prasmė. Jiems linkime tik laimės, matom, ko reikia ir kas daro laimingais.

 Pastebėjau, kad ji bando išskirti mane ir sūnų, atitolinti.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Pastebėjau, kad ji bando išskirti mane ir sūnų, atitolinti.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Aš ir močiutė kaime – pirmoji jo šeima, o vis rečiau atvažiuodavo. <br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Aš ir močiutė kaime – pirmoji jo šeima, o vis rečiau atvažiuodavo. <br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Eugenija

Jun 16, 2019, 6:46 PM, atnaujinta Jun 16, 2019, 6:55 PM

Jautrus vaikas

Esu pati motina, turinti 28 m. sūnų. Nors jaunas, bet susiradęs merginą įsimylėjo, susituokė. Pripažįstu, nepatiko man ji nuo pat pradžių. Labai skyrėsi nuo mūsų. Šeimoje turi sutapti mąstymas. Vertybės ir požiūriai negali skirtis. Mes – paprasti žmonės, o ta iš kitokios šeimos. Neva inteligentų, išsilavinusi, bet visiškai nesupranta tikro gyvenimo ir ką moteris daro namuose.

Kai ji tik atsirado sūnaus gyvenime, jis vis rečiau savaitgalius ir atostogas pradėjo leisti su šeima. Aš ir močiutė kaime – pirmoji jo šeima, o vis rečiau atvažiuodavo. Jis mano toks jautrus vaikas, nuo mažens buvo geriau namuose laikytis. O ta jo mergina vis sugalvodavo kokias keliones ar išvykas į užisienį. Tampė visur, gal naudos norėjo. Visas naktis prasimelsdavau ir nemiegodavau iš nerimo.

Vėliau jie susituokė ir sugalvojo apsigyventi atskirai. Man tas labai nepatiko, dar jauni, o jau mėtyt pinigus veltui. Siūliau gyventi pas mane: ir mokesčiai pigesni, ir maistu nereikia rūpintis, bet marti šnekėdavo, kad šeima turi gyventi atskirai. Na, kokia ta šeima? Žmona – šeima, o mama jau ne šeima? Kas tada yra šeima?

Kas yra šeima?

Pastebėjau, kad ji bando išskirti mane ir sūnų, atitolinti. Mano sūnus gerai išauklėtas, stengėsi neparodyti, ką ji daro, ir klausyti mano patarimų.

Kai buvo geras oras, aš jo dažniau prašydavau atvažiuoti ir pabūti kaime. Pati neturiu vairuotojo teisių, tai jeigu jis nevažiuoja, kaip aš pati mamą aplankysiu? Jo namuose nuolat kildavo konfliktai. Žmona nesuprato, kad ir mamai reikia pagalbos, ir močiutei. Bendravimo irgi šeimoje reikia, negali taip visų palikti. Kas čia blogo tas dvi savaitgalio dieneles praleisti be vyro? Juk pas mamą važiuoja, o ne pas kitas mergas.

Ta jo žmona man irgi turėjo priekaištų, kad neva ardau šeimą. Patarimus laikė kišimusi. Bet jie jauni, patys nežino, kaip tvarkytis. Aš juk savo sūnų pažįstu seniau. 

Kas ką atskyrė?

Ir kas iš tokios žmonos? Ji net retai kada gamindavo maistą namuose, labai jau rūpėjo darbas, studijos, karjeros. O mano sūnus sakiau, prie jautresnių. Jis pripratęs prie šviežio ir šilto maisto. Visiškas žmonos nesupratimas, kokios yra funkcijos šeimoje. Apsukti galvą – gerai, o rūpintis kitu – jau nereikia?

Sūnus pradėjo vakarais atvažinėti pavalgyti. Su tokia „šeimininke“ ne vakarienė gi namie, o badas. Bet vėl žmona buvo nepatenkinta. Kiek turi būti šaltos širdies, kad pyktum, jog žmogus pavalgyti nuvažiuoja?

Manau, kad norėjo atskirti sūnų nuo šeimos, nuo jo pirminių ryšių. Taip lengviau laikyti po padu. Bet baigėsi kaip baigėsi. Vieną dieną ji atvažiavo ir per duris sumetė sūnaus daiktus. Prišnekėjo bjaurių dalykų, kad per mane iširo jų šeima, kad padavė sūnų skyryboms.

Labai gaila buvo matyti, kaip vaikas kankinosi dėl tos... Neturiu padoraus žodžio. Bet širdyje žinau, kad įvyko teisingai. Jaučiau visada, kad jie išsiskirs. Džiaugiuosi, kad padėjau ir patarimais išgelbėjau sūnų. Prasta žmona buvo ir visiškai netiko savo būdu mano sūnui. Beširdiška bandyti dėl savo naudos sunaikinti žmogaus pirmuosius ryšius.

Mama yra pirmas žmogus gyvenime, kaip antros pusės gali trukdyti palaikyti ryšį? Antrų pusių gali būti ne viena, o šeima išliks vienintele. Protingos moterys supranta tą ir eina į šeimą turėdamos tinkamas vertybes.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.