Dabar suprantu, kodėl sovietų laikais nebuvo sekso

Mes su seserimi gimėme ir užaugome nepriklausomoje Lietuvoje.

 Tada moterims turėjo būti nesaldu...<br>123rf.com nuotr.
 Tada moterims turėjo būti nesaldu...<br>123rf.com nuotr.
 Na, apie kokį seksą kalbame, kada įlipi į lovą aplipusi vaistažolėmis, vandenilio peroksido nuėstais kojų plaukais, o ant kulnų – kiaulės taukais permirkę tvarsčiai?<br> 123rf nuotr.
 Na, apie kokį seksą kalbame, kada įlipi į lovą aplipusi vaistažolėmis, vandenilio peroksido nuėstais kojų plaukais, o ant kulnų – kiaulės taukais permirkę tvarsčiai?<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ligita

Jun 19, 2019, 9:51 PM, atnaujinta Jun 20, 2019, 11:10 AM

Senelė ir jos bendraamžės giria sovietmetį. Mama sako, kad abu laikmečiai turi trūkumų ir privalumų. Pavyzdžiui, sovietų laikais parduotuvės buvo tuščios, bet tokių skanių ledų, kaip tada, mes niekad neparagausim...

Nors tas laikotarpis atrodo tolimas ir svetimas, visgi vieną jo apibūdinimą mes abi puikiai žinom. „Sovietų sąjungoje sekso nebuvo“. Šitą frazę ne kartą teko girdėti.

Žinot, regis, dabar jau suprantu, kodėl.

Ne per seniausiai seneliai susiruošė daryti remontą. Mes su seserimi padėjome jiems iškraustyti palėpę ir radome tikrą raritetą – 1975 metais išleistą moters kalendorių!

Iš pirmo žvilgsnio nieko ypatingo: ant prasto popieriaus išspausdinta knygutė, plonais viršeliais ir prastos kokybės fotografijomis.

Senelė pasakė, kad tokius kalendorius leisdavo kasmet ir juose buvo galima rasti mezgimo raštų, receptų ir buityje naudingų patarimų.

Tais pačiais metais yra gimusi mūsų mama. Abi su seserimi pradėjome vartyti „Moters kalendorių“.

Jausmas buvo nerealus, tikra galimybė pažiūrėti į praeitį.

Pirmoji perskaityta pastraipa privertė mus kristi iš juoko. Pacituosiu: „Kas mums vaikučius atneša? Ogi gandras ilgasnapis.“

Iškart prisiminėm, kad sekso sovietiniais laikais nebuvo. Net radom juodu ant balto parašytą patvirtinimą – pasaką apie gandrus suaugusioms moterims skirtame leidinyje.

Baigusios juoktis atsivertėm skyrių, pavadintą „Kad būtume dailios“. Puolėme godžiai skaityti. Va tada ir supratome, kodėl Sovietų sąjungoje nebuvo sekso.

Kur jis bus, jei grožio procedūros primena viduramžių kankinimus! Sunku suvokti, ką tekdavo iškęsti vargšėms moterims. Vien perskaičius apima siaubas, ką jau kalbėti apie norą išbandyti tokias procedūras.

Pavyzdžiui kojų epiliacijos procedūra. Atrodytų, kas gali būti paprasčiau? Pilnos parduotuvės priemonių, su kuriomis galima nesunkiai ir neskausmingai pašalinti nepageidaujamus plaukelius.

O ką siūlo moterims 1975 metų kalendorius? „Nereikia plaukų šalinti pačioms, nepasitarus su gydytoju (endokrinologu, ginekologu, terapeutu). Nes esant vidinėms priežastims išorinis gydymas nepadeda.“

Oho! Pasirodo, tais laikais kojų plaukeliai buvo laikomi liga, reikalaujančia gydymo.

Toliau siūloma plaukus šalinti skausminga elektros epiliacija, kada kiekvienas plaukelis atskirai paveikiamas didelio dažnumo srove. Šitą procedūrą reiktų daryti kelis kartus. Brrr...

Lyg to nebūtų gana, siūloma tamsius kojų plaukus... „Išbalinti 15 – 20 proc. vandenilio peroksidu. Nuo jo plaukai suplonėja ir nutrupa. Tirpalu kojos tepamos tris, keturias dienas. Po 2 – 3 savaičių, plaukams ataugus, procedūra kartojama“.

Radome ir kitą receptą: „Neblogai plaukus balina ir perhidrolio, amoniako, glicerino ir distiliuoto vandens (po lygiai) mišinys“.

Viešpatie aukštielninkas, tai siūloma teptis ant odos? Nepasakyčiau, kad visai nemoku chemijos, bet čia panašiau į sprogmenų receptą, nei kosmetikos priemonę.

Sesuo išvis pasakė, kad skamba kaip iš siaubo filmo.

Batukų pritrintas pūsles siūloma „Pradurti įkaitinta adata ir išleidus skystį patepti kalio permanganato, briliantinio žaliojo tirpalu, spiritu (kaip turėtų skaudėti!) ir aprišti!“ Ar tais laikais niekas negirdėjo apie pleistrus? Paprastus pleistrus, kuriuos dabar kiekviena moteris nešiojasi. Tuos, kurie ant kiekvieno kampo parduodami.

Suskilinėjusius kulnus siūloma pagremžti buku peiliu, tepti nesūdytu sviestu ir kiaulės taukais.

Tarp kitko, neradom jokios veido kaukės recepto, jokių patarimų plaukų priežiūrai, tik trumpą straipsnelį, kaip naudoti vaistažolių nuovirus.

Gal ir veido odą buvo siūloma tepti kiaulės taukais, nežinau. Mes radom tik vieną kalendorių.

Peršasi mintis, kad sovietų laikais sekso tikrai nebuvo ir negalėjo būti. Na, apie kokį seksą kalbame, kada įlipi į lovą aplipusi vaistažolėmis, vandenilio peroksido nuėstais kojų plaukais, o ant kulnų – kiaulės taukais permirkę tvarsčiai?

Mes labai mylime savo močiutę, kad ir kokios būtų jos pažiūros apie sovietų laikus.

O dabar pradėsime žvelgti su pagarbia baime. Jei paisydama tokių grožio patarimų ji sugebėjo laimingai ištekėti ir pagimdyti tris vaikus, tikrai yra supermoteris.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.