Po 3 skambučių dėl neurologo vyrui trūko kantrybė: „Tapsiu trąšomis žemei“

Pripažinsiu – pas gydytojus tenka lankytis. Taip, čia nutinka įvairių istorijų ir prisiklausai visokių pasakojimų, laukdamas su tais nelaimėliais, susirgusiais ar atėjusiais išsirašyti medikamentų. Išties galbūt artėjame prie gamtos.

 Vyrui niekaip nepavyko užsiregistruoti pas neurologą.<br>  123rf.com nuotr. koliažas.
 Vyrui niekaip nepavyko užsiregistruoti pas neurologą.<br>  123rf.com nuotr. koliažas.
Čia nutinka įvairių istorijų ir prisiklausai visokių pasakojimų, laukdamas su tais nelaimėliais.<br> 123rf.com nuotr.
Čia nutinka įvairių istorijų ir prisiklausai visokių pasakojimų, laukdamas su tais nelaimėliais.<br> 123rf.com nuotr.
Išduodamas siuntimą gydytojas turi nurodyti bent 3 tinkamas gydymo įstaigas.<br> 123rf.com nuotr.
Išduodamas siuntimą gydytojas turi nurodyti bent 3 tinkamas gydymo įstaigas.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

M.

2019-07-09 21:21

Lietuvoje daugmaž natūrali atranka. Tai reiškia, silpnesi ir paliegę – prašome kojomis į priekį, lai išlieka stipriausieji. Tokių ir genofondas geresnis, ir ištvermė.

Juodas humoras – taip, o gal greičiau realybė. Vieną dieną paskambinau į artimiausią gydymo įstaigą, norėdamas užsiregistruoti pas neurologą.

„Laba diena, norėčiau užsiregistruoti pas neurologą“, – sakau aš. Ir gaunu atsakymą, kad neįmanoma, nes nėra talonų. Buvo pasakyta, kad paskambinčiau liepos 1 d.

Kaip ir buvo sakyta, liepos 1 d. vėl skambinu į tą pačia gydymo įstaigą, tačiau tą dieną registratūros telefonas užimtas. Matyt, visokie nelaimėliai skambina, apgultis. Bandau prisiskambinti dar kelis kartus, bet vėl nesėkmingai. Kadangi vizitas pas neurologą yra būtinas, skambinu ir liepos 2 d. Vėl tenka nusilvilti. Registratūros darbuotoja pasako, kad neįmanoma, nes liepai nebėra talonų.

Dabar liepė skambinti rugpjūčio 1 d. Bet gal man tada jau nebereiks? Kai labai skauda ir negali ištverti, tai ir viena diena tampa amžinybe.

Mirk arba išgyvenk. Galų gale nors žemei trąša bus, bet nuo to nelengviau. Ką daryti? Atrodo, kad tokia sveikatos sistema. Tai tarsi tylus genocidas. Ir taip yra ne vien dėl patekimo pas neurologus. Kai nėra jokios išeities, turi gyventi skausme, kol paaiškės, kas tau. Manau, laukimas greičiau pastūmėja mus laiptelių, vedančių anapus, link...

***

Kaip informuoja Valstybinė ligonių kasa (VLK), kad ne visi žmonės žino, galintys patys pasirinkti tiek gydytoją specialistą, tiek gydymo įstaigą, kurioje yra mažiausia eilė paskirtoms sveikatos priežiūros paslaugoms gauti.

„Jei gydytojas nusprendžia siųsti pacientą planinei gydytojo specialisto konsultacijai, išduodamas siuntimą jis turi nurodyti bent 3 gydymo įstaigas, kuriose dirba siuntime nurodytos profesinės kvalifikacijos gydytojas.

Pacientas gali pats pasirinkti gydymo įstaigą, kurioje yra mažiausia eilė paskirtoms sveikatos priežiūros paslaugoms gauti. Svarbu tik nepamiršti užsiregistruoti pas gydytoją specialistą per 30 dienų, nes tiek laiko galioja siuntimas“, – rašoma VLK internetinėje svetainėje.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.