Brangias vestuves surengę Lietuvoje pasigailėjo: štai kas nutylima sutartyse

Su vyru pasvarstydavome, kaip galėtų atrodyti mūsų vestuvės. Kadangi abu daug dirbome, vis atidėliojome savo šventę. Bet galutinai apsisprendėme, kad šiemet bus pats laikas ir reikia naudotis galimybėmis.

 Šventei buvo skirta 30 tūkst. eurų.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Šventei buvo skirta 30 tūkst. eurų.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Gerai, kad paskutinėmis dienomis paaiškėjo visos sutarties sąlygos.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Gerai, kad paskutinėmis dienomis paaiškėjo visos sutarties sąlygos.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Neseniai ištekėjusi Milda

Aug 8, 2019, 1:11 PM, atnaujinta Aug 12, 2019, 10:50 PM

Nesuvedinėjame sąskaitų

Planuoti pradėjome pernai lapkritį, labai padėjo žurnale rasti palyginimai ir patarimai, kaip atrodo vestuvės su skirtingo dydžio biudžetais. Paskaičiavome ir nusprendėme, kad galime savo šventei išleisti apie 50 tūkst. eurų. Taip, ryžomės skirti nemažą sumą, bet norėjosi kokybės ir būtent to, apie ką svajojome.

Turėjome pakankamai aiškią ir konkrečią viziją dėl vestuvių šventės, svečių, aprangos, žiedų.

O išsirinkę vestuvių planuotoją, lengvai išsirinkome ir šventės vietą, dekorą, atlikėjus, fotografus, operatorius. Mano noras pasidalyti patirtimi nėra sąskaitų suvedinėjimas, todėl pavardžių ir paslaugų teikėjų pavadinimų neatskleisiu.

Jeigu planuočiau vestuves iš naujo arba manęs kas klaustų patarimo, tikrai žinau, ką pasakyčiau. Yra ne vienas dalykas, kuriam išleidome gerokai per daug, nes Lietuvoje vestuvių planuotojai ir paslaugų teikėjai tiesiog trokšta išsunkti viską iš jaunavedžių. Ir pasakysiu atvirai, niekas jums nepatars ir nepadės, net planuotoja, kuriai mokate.

Absurdas, tiesa?

Mūsų klaida buvo, ta, kad rinkomės viską iš pirmo žvilgnsnio, tiksliau, susižavėjimo. Vietą, operatorius, fotografus, drabužius, dekoracijas ir kitką.

Nesakysiu, kad reikėtų taupyti, jeigu norite kokybės ir išskirtinumo. Bet tikrai reikėtų pasiskaityti sutartis ir visas įmanomas sąlygas iškart aptarti.

Štai ir čia buvo mūsų klaida: tikėjome savo planuotoja ir išskirtinai prabangios vietos darbuotojais. Jeigu nebūtume radę ten anksčiau dirbusių žmonių ir pasitarę su jais, būtume turėję papildomai susimokėti ne tik už salę, maistą, nakvynę, bet ir atskirai už šaldytuvus, valytojus, užuolaidų nukabinimą ir pan. Absurdas, tiesa?

Nusprendę pasisamdyti barmenus, kurie gamintų kokteilius, sužinojom, kad tarp jų yra ir dirbusių sodyboje. Be to, radome ir vyro vaikystės draugą, kuris ten vis dar dirba. Iš jų ir sužinojome apie papildomas sąlygas...

Jų visų pamokyti išdėstėm savo nuomonę ir išsiderėjom kitas sąlygas, nebegalėjo jie daug dalykų reikalauti (kaip, pvz., būtent mokesčio už salės sutvarkymą ryte). Dėl kitų dalykų nebuvimo – pvz. mokesčių už užuolaidas ir šaldytuvą – išreikalavo vestuvių planuotoja.

Skaitykite sutartis

Beje, į visą derybų istoriją su sodybos atstovais vestuvių planuotoja įsitraukė likus vos porai savaičių iki vestuvių. Ir tai labai piktino, nes ji baisiai daug kitų darbų turėjo.

Todėl ir pasirašant sutartį su vestuvių planuotoja, labai svarbu aptarti, ką ji konkrečiai darys. Nes net sodybos atstovai stebėjosi, kad šituos dalykus mes derinam patys, o ne ji.

Taigi, mieli jaunieji, turėkite savo viziją – tai padės nepaklysti ir sutaupys nervų, bet būtinai aptarkite smulkiausias detales. Nes šimtas po šimto ir jūsų sąskaitas mieli organizatoriai išpūs keliolika kartų.

O jie net atvirai pripažino: "Jeigu rengtumėte ne vestuves, viskas būtų kitaip: mažiau sąlygų, mažesnė kaina."
Nors tai nieko neturi bendro su sale ir darbuotojų elgesiu.

Žodžiu, kol kas Lietuvoje iš vestuvių trokšta uždirbti visi, kas tik gali. O kodėl jūs turite mokėti už neaišku ką?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.