Į kitą ligoninę perkelta kaunietė – lyg patekusi į gūdų sovietmetį

Absoliutus bardakas, gaila pamačius, kaip skiriasi priežiūra ligoninėse... Atrodo, slaugo sovietinės bobos, kurioms viskas nusispjaut.

Onkologijos ligoninė – Kauno klinikų, kurias pacientės giminaitė kaip tik gyrė, filialas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Onkologijos ligoninė – Kauno klinikų, kurias pacientės giminaitė kaip tik gyrė, filialas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gim. K.

Aug 11, 2019, 6:11 PM

Kauno onkologinė ligoninė – Kauno klinikų filialas. Onkologinėje ligoninėje guli mano vėžiu serganti giminaitė, kurią prižiūriu. Jai teko gulėti ir pačiose klinikose, kur galiu įvardyti vien pliusus.

Malonus aptarnavimas, puiki slauga, kultūringai pateikiamas maistas, slaugės maitina negalinčius pavalgyti... Ten būnant sakiau: „Ačiū Dievui, Lietuvoje yra gydymo įstaiga, kuria tikrai gali džiaugtis.“

O patekus į onkologinį filialą – kaip į gūdų sovietmetį. Maistas vežiojamas katilais, nėra specialių padėklų. Visur rašoma, kad onkologiniams ligoniams reikia nevartoti kviečių, pieno produktų. O čia tik batono riekės, kas vakarą – pieniška sriuba... Jei patys medikai rašo apie mitybą, kodėl vienoje ligoninėje produktai pritaikyti, o kitoje – ne?

Klinikų vardui ši ligoninė daro didžiulę gėdą. Ar jau jie mano, kad onkologijos klinikos ligoniams nieko nebereikia? Teko stebėti, kaip po chemijos guli drebanti, nusilpusi moteris. Jau tik atneša bliūdą, pastato, o paskui išneša. Niekas nepadeda pavalgyti, o pati moteris negalėjo. Slaugės susiraukusios, piktos.

Klinikose paprastas, žmogiškas bendravimas, pasiteiravimas, ar reikia pagalbos. O čia... Jei ligonis nevaikštantis, ką daryti? Ant spintelės kaupiasi jos šiukšlės, pati iki šiukšlinės nueiti negali. Slaugės nepadeda. Šaukštelių, kurie yra asmeniniai, neišplauna, nors klinikose visada pasisiūlo padėti ar išplauti, ką reikia, nevaikštantiems.

Visą tai stebint, vardan visų gulinčiųjų, norisi kreiptis. Argi visi jausmai atbunka darbuotojams? Nebėra jokios atjautos? Pacientai juk nekalti dėl darbuotojų problemų.

***

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos Vyriausioji specialistė Eglė Audickaitė teigė, kad specialistai nori užtikrinti kokybiškas gydymo paslaugas visiems pacientams.

"Esame dėkingi pacientams už išsakytą kritiką, pastebėjimus, pasiūlymus ir pagal galimybes esame pasiruošę į juos atsižvelgti.

Onkologijos ligoninėje gydomiems pacientams siekiame užtikrinti būtiną ir kokybišką gydymą, tačiau suprantame, kad svarbūs ir kiti sudėtiniai gydymo procesai. Ligoninės personalas yra pasirengęs padėti pacientams pavalgyti, apsitvarkyti ar atlikti kitus būtinus veiksmus, kurie užtikrintų gydomų pacientų komfortą.

Praėjusiais metais, kardinaliai pakeitus Kauno klinikų pacientų maitinimo sistemą, – įdiegus modernius maisto gaminimo katilus, naujas konvekcines krosnis, porcijavimo liniją su padėkline sistema, specialius vežimėlius su šilta-šalta funkcija bei maisto traukinukus, pasiekiančius kiekvieną skyrių.

Toliau intensyviai ruošiamasi atnaujinti ir Onkologijos ligoninės pacientų maitinimo sistemą. Planuojame, kad jau šiais metais filiale maistas bus pristatomas tokiais pačiais specialiaisiais vežimėliais su šilta-šalta funkcija ir bus gaminamas Kauno klinikų Ligonių maitinimo skyriuje. Tai leis užtikrinti tokius pačius aukštus pacientų maitinimo kokybės standartus kaip ir Kauno klinikose.

Šiuo metu filiale pacientams maistas gaminamas vietoje, atsižvelgiant į Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytus reikalavimus ir rekomendacijas. Didžioji dalis Onkologijos ligoninėje gaminamų patiekalų ruošiami pagal Kauno klinikų Ligonių maitinimo skyriuje patvirtintas technologines korteles.

Taip pat čia yra naudojami tokie patys produktai kaip ir Kauno klinikose, nes jie yra perkami iš tų pačių tiekėjų. Tikimės, kad atlikus minėtus atnaujinimus galėsime pasiūlyti platesnį meniu pasirinkimą ir užtikrinsime dar kokybiškesnes maitinimo paslaugas", - sakė E.Audickaitė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.