Palangos kavinėje rankų nesuvaldė žymus dainininkas: „Maniau, mirsiu iš gėdos“

Perskaičiau straipsnį, kad pasaulinę žvaigždę Placido Domingo moterys kaltina priekabiavimu ir tautiečių komentarus, kad tos moterys pačios kaltos ar tiesiog nori pinigų. Todėl nusprendžiau papasakoti savo istoriją, tik be pavardžių. Skaitytojai piktdžiugiškai komentuoja: „Tegul įrodo.“

Tai nutiko prieš 10 metų pajūryje.<br>D.Umbraso nuotr.
Tai nutiko prieš 10 metų pajūryje.<br>D.Umbraso nuotr.
 Iki dabar bloga prisiminti to žmogaus prisilietimus.<br> 123rf.com nuotr.
 Iki dabar bloga prisiminti to žmogaus prisilietimus.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Inga

2019-08-14 18:47


Kaip įrodyt, jei tiesiog sėdėjau su vyru kavinėje ir meldžiausi, kad tik kas nepamatytų to, kas vyksta?

Ranka ant šlaunies

Tai buvo prieš 10 metų. Su darželinio amžiaus dukrele ir vyru atostogavom Palangoje. Tą vakarą sėdėjom kavinėje, kurioje dainavo vienas populiarus atlikėjas.

Per vieną dainą jis bendraudamas su lankytojais priėjo prie mūsų staliuko ir, lyg niekur nieko, tebedainuodamas uždėjo man ranką ant šlaunies. Tada glostinėdamas, spausdamas, dviprasmiškai įžūliai spoksojo į akis. Maniau, mirsiu iš gėdos.

Buvau trečią mėnesį nėščia, aišku, dar nesimatė, šalia sėdėjo vyras. Viena mintis buvo: „Kad tik nepamatytų mano vyras.“

Jo charakteris ūmus, jei būtų pamatęs, kas buvo po staliuku - garantuotos muštynės, po kurių dainininkas tikrai nebebūtų galėjęs dainuoti, gal dar blogiau.

Ir mano šeima būtų griuvusi. Juk aišku, kad dėl muštynių dainininkas būtų apkaltinę mus, o bylinėtis su garsiu ir turtingu žmogumi, kai mes – nei garsūs, nei labai turtingi, tolygu savižudybei.

Kaltins tik auką

Sėdėjau sustingusi, veidas degė iš gėdos. Laimei, atlikėjas nuėjo prie kitų staliukų. Paprašiau vyro, kad tuoj pat išeitume, nes vos laikiausi nesusivėmus. Akys pilnos ašarų, kad pažemino, o net pasakyti neturiu kam. Vyras mano savijautą nurašė nėštumui.

Dukrytė viską matė ir dar ilgai klausinėjo, ką tas dainininkas man darė ant kojos. Pamelavau, kad jai prietemoje tiesiog susivaideno. Dar ne vienerius metus kaltinau save, perkratydama mintyse viską iki smulkmenų. Svarsčiau, ar gal ne taip buvau apsirengusi? Bet buvau su džinsais, baltais – be jokios iškirptės – marškinėliais, megztuku ir kedais. Nebuvau nė lašo išgėrusi, nes laukiausi, nei prisidažiusi, nes ir taip minimaliai naudoju kosmetiką.

Ką padariau ne taip, kad išprovokavau šlykštų visai asmeniškai nepažįstamo žmogaus elgesį? Ar jei yra garsus, mano, kad gali elgtis kaip jam susišviečia? Nes žino, jog gerbėjai vis tiek apkaltins... auką.

Noriu ramybės

Todėl ir neviešinu pavardės. Nes noriu ramybės savo šeimai. Bet puikiai suprantu, kodėl moterys ryžtasi atvirai su pavardėmis prabilti po 10, 20 ir daugiau metų.

Niekada nedingsta šlykštus jausmas, kad vyras vien savo žinomumo sau leido tokius dalykus. Jei net matydamas, kad prie staliuko sėdi šeima, kuri pagal amžių jam tiktų į vaikus, drįso taip elgtis, galima tik įsivaizduoti, kaip elgtųsi su moterimi, kuri būtų viena.

Aišku, #metoo judėjimas paskatino ir tas, kurios nori pasipelnyti iš žinomų žmonių ar atkeršyti jiems už kokias skriaudas. Bet kai buvau pati nei iš šio, nei iš to pažeminta, tikiu, kad yra pilna tų, kurios viešai kalbėdamos apie tai tiesiog nori atsikratyti trauminės, ilgus metus kankinusios patirties.

Kiekvienas interviu, kuriame priekabiautojai pristato save kaip pagarbius kitiems asmenis, vėl atgaivina traumos pojūčius. Nes žinai iš savo patirties, kiek toks žvaigždės pasisakymas dviveidiškas.

Manau, kad daug moterų tyli, nes bijo ir nori ramybės šeimai, bet tas priekabiavimas – kaip dėmė, kai nuolat jautiesi suteršta. O kaltinantys prabilusias noru užsidirbti, ar turi nors lašą proto? 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.