Rėžė prezidento žmonai Dianai: „Neateikite daugiau į teatrą vilkėdama naktinius“

Ir vėl ponia prašovė. Tokia pirmoji mintis atėjo į galvą prieš kelias dienas Nacionaliniame Kauno dramos teatre išvydus Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos žmoną Dianą.

Nacionaliniame Kauno dramos teatre vyko spektaklio „Sombras“ premjera.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nacionaliniame Kauno dramos teatre vyko spektaklio „Sombras“ premjera.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Skaitytoja išpeikė spektaklio metu prezidentienės (dešinėje) vilkėtą suknelę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Skaitytoja išpeikė spektaklio metu prezidentienės (dešinėje) vilkėtą suknelę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ineta

Sep 12, 2019, 11:34 AM, atnaujinta Sep 12, 2019, 12:05 PM

Kartu su vyru į naujojo sezono atidarymo šventę ir režisieriaus Gintaro Varno spektaklio „Sombras“ premjerą su vyru atvykusios D.Nausėdienės stilistai dar kartą pademonstravo prastą skonį. Atrodė, jog šalia pasitempusio, oficialų kostiumą vilkinčio šalies vadovo einanti žmona tiesiog ką tik išlipo iš lovos. Drabužis, kuriuo vilkėjo ponia D.Nausėdienė, labiau priminė ne išeigai skirtą suknelę, o tiesiog gražius naktinius baltinius su užmestu peniuaru, po krūtine perrištu kaspinu.

O žiūrint į ponią Dianą apėmė gailestis. Nejučia prisiminiau senosios kartos kauniečių ne kartą pasakotas istorijas, kuomet pasibaigus Antrajam pasauliniam karui į Kauną atėjo sovietai.

Iš Rusijos glūdumos atvykusios karininkų žmonos į Kauno teatrus ateidavo su naktiniais ir kombinukais, nes manė, kad tai suknelės. Žinomas rašytojas Ignas Šeinius viename savo romanų taip pat aprašė atvejį, kai rusų karininko žmona išėjo į teatrą Kaune, o jai grįžus buto šeimininkė nusistebėjo, kodėl ji ėjusi su naktiniais marškiniais. Karininko žmonos atsakymas buvo toks: „Nesąmonė su tokiu gražiu drabužiu į lovą gultis.“

Jokiu būdu nelyginu G.Nausėdienės su ano meto rusų prastuomenės atstovėmis. Tačiau tokia apranga, kokią ji vilkėjo teatre Kaune, dailiai, inteligentiškai, mielai besišypsančiai moteriai ir dar prezidento žmonai tikrai netinka.

Ponios Dianos stilių, manau, ne be reikalo, viešai ir garsiai išpeikė dizaineris Juozas Statkevičius, kurio darbai vertinami visame pasaulyje. Apie šios moters apdarus (gaila, ne gerąja prasme) netyla kalbos kirpyklose, grožio salonuose, jie neretai aptariami prie kavos puodelio. Tauta nori matyti šalia Lietuvos prezidento einančią pasitempusią damą.

Miela ponia Diana, nevilkėkite viešumoje jūsų figūrai ir statusui netinkančių modelių drabužių ir dar iš suglamžytų audinių. Su visa pagarba prašome jūsų – neateikite daugiau į teatrą atrodydama, kaip tos pokario karininkų žmonos. Gulkite su gražiais naktiniais į lovą. Esate nuostabaus grožio moteris – tikrai galite pasirodyti geriau.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.