Vyrą įpykdė incidentas žaislų parduotuvėje: daugiau ten kojos nekelsiu

Man su dukra nutiko tokia situacija, apie kurią noriu papasakoti. Kaip man reikia jaustis, kai į mane nukrypsta praeinančių žmonių žvilgsniai? Vagis!!! Nuo tos dienos nei aš, nei vaikas, nei mamytė nebeužeisime į tokią parduotuvę.

  Mergaitė pravirko pamaniusi, kad tėvą uždarys į kalėjimą.<br>  123rf nuotr.
  Mergaitė pravirko pamaniusi, kad tėvą uždarys į kalėjimą.<br>  123rf nuotr.
 Labiausiai įpykdė darbuotojų elgesys.<br> 123rf nuotr.
 Labiausiai įpykdė darbuotojų elgesys.<br> 123rf nuotr.
 Tėvas su dukra laiką leis kitaip.<br> 123rf nuotr.
 Tėvas su dukra laiką leis kitaip.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

G. R.

Sep 17, 2019, 9:10 AM, atnaujinta Sep 17, 2019, 9:21 AM

Penktadienį Vilniuje vedžiau vaiką į naują žaidimų kambarį. Grįžtant mano dukra, tikėdama tėčio gerumu, kad gal kažką nupirksiu, paprašė užeiti į žaislų parduotuvę. Pabuvome gal kokias 5 minutes ir nieko nepirkę išėjome. Tačiau! Suveikė apsaugos vartelių signalizacija.

Pribėgusi pardavėja paklausė, ar nieko nesinešam. Aš paaiškinau, kad nieko net į rankas nebuvau paėmęs. Kita pagyvenusi pardavėja paprašė, kad parodyčiau asmeninius daiktus. Aš atsisakiau bent ką rodyti ir pasiūliau pasitikrinti savo saugos vartelių kokybę. Tuo pačiu peržiūrėti stėbejimo sistemos įrašus ir, jei turės man pretenzijų, kreiptis i policiją.

Dėl vartelių pypsėjimo dukrai kilo panika, stresas ir ašaros. Pardavėja iš parduotuvėlės priešais matė visą šią situaciją ir ramino mano dukrą, kuri išsigando, kad dabar policija uždarys tėtį į kalėjimą. Aiškinau jai, kad mes nieko nepadarėme – specialiai ėjome į kitas parduotuves, kur buvo tokie varteliai, bet niekas ten nepypsėjo.

Minėtoje parduotuvėje įeinant varteliai nepypsėjo, tik išeinant. Esu įsitikinęs, kad apsaugos varteliai šioje parduotuvėje gali pypsėti bet kada, net ir nuo radijo ryšio skleidžiamų bangų. Kito paaiškinimo aš neturiu, nes su savimi nešiausi tik du mobiliuosius telefonus, automobilinį pultelį ir piniginę.

Esu pasipiktinęs dėl daiktų apžiūros. Niekas negali liesti mano daiktų, vykdyti kratos, išskyrus jeigu ji būtų atliekama įstatymų numatyta tvarka. Parduotuvės darbuotojai yra civiliai žmonės. Jeigu jie tikrai yra įsitikinę, kad esu vagis, apsauga gali vykdyti savo pilietinę pareigą ir mane sulaikyti. Bet visi kiti veiksmai pažeidžia mano garbę ir orumą. Bent taip turėtų būti civilizuotoje šalyje.

***

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus atstovo teigimu, parduotuvės apsaugos darbuotojai turi teisę apžiūrėti pirkėjo daiktus, sunerimę dėl įtartino vartelių signalo.

„Apsaugos darbuotojai saugomame objekte įtardami teisės pažeidimą, turi teisę prašyti asmens parodyti daiktus, o gavę sutikimą ir juos apžiūrėti. Taigi, jeigu suveikė parduotuvės apsaugos signalizacija (logiška manyti, jog krepšyje yra parduotuvės pažymėtas daiktas), apsaugos darbuotojas gali prašyti parodyti krepšelį. Asmeniui nesutikus, turėtų būti kviečiama policija“, – paaiškino policijos atstovas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.