Kai lietuvaitė išsikraustė į Ameriką, giminės nesidrovėdami parodė tikruosius veidus

Kai baigiau mokyklą, atsirado proga išvykti į užsienį, į Ameriką. Nors buvo sunku palikti draugus ir artimuosius, pasinaudojau proga – norėjosi išbandyti savo jėgas. Atvykusi susiradau darbą ir dirbau išties sunkiai ir daug – lygiai taip, kaip dauguma emigrantų.

 Kai išsikraustė, moterį užplūdo prašymų gausa.<br> 123rf nuotr.
 Kai išsikraustė, moterį užplūdo prašymų gausa.<br> 123rf nuotr.
 Gal pigiau rasi piniginę, rankinę, apatinių...<br> 123rf nuotr.
 Gal pigiau rasi piniginę, rankinę, apatinių...<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Em.

Sep 21, 2019, 10:12 AM, atnaujinta Sep 21, 2019, 11:31 AM

Šitaip uždirbtas kiekvienas centas tampa brangus, tuo labiau, kad dar reikia susimokėti už itin brangius sveikatos ir automobilio draudimus, o kur dar išlaidos būstui, maistui, kitoms būtinoms prekėms... Todėl visai nebuvau pasiruošusi Lietuvoje likusių artimųjų ir draugų kaulijimo atakoms.

Vos susisiekus ir ėmus kalbėtis su kai kuriais iš jų, nuolat išgirsdavau prašymus nupirkti piniginę, rankinuką, kvepalų, drabužių vaikams ir taip toliau. Mat, jų žodžiais tariant, Lietuvoje kainos neįkandamos.

Žinokite, užsienyje kvepalų kainos tikrai nėra tokios jau žemos. Mane šitoks lietuvių galvojimas, kad užsienyje lyja pinigais ir viskas gaunama už dyką pritrenkė...

Taip pat kol neišvažiavau netikėjau, kad lietuviai mažai šypsosi. Bet Amerikiečiai išties daug šypsosi, yra atsipalaidavę – jie nesuka galvos dėl ne vietoje padėto daikto ir nekreipia dėmesio į kitų žmonių aprangą, nuotaiką, jie labiau rūpinasi savo gyvenimais. Amerikoje, jei netyčia gatvėje tave užkliudys, visada nuoširdžiai atsiprašys ir nusišypsos, o jei paklausi, kur eiti, maloniai padės. Jei prasčiau kalbėsi anglų kalba, nebūsi išjuoktas ir pasmerktas.

Tad ir lietuviams palinkėčiau daugiau pozityvumo ir noro dirbti, nes užsienyje niekas negaunama už dyką. O jei netenkina gyvenimo sąlygos Lietuvoje, šalių, kur galima išvykti ieškoti laimės, išties labai daug. Tiesiog špariek tiek atsipalaiduokime ir daugiau šypsokimės!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.