Grožio salone vilnietė nugirdo kirpėjos pokalbį: „Baisiau nei turgaus boba“

Noriu parašyti, kaip salonų darbuotojams nederėtų elgtis. Gal pravers. Manikiūrą ir gelinį lakavimą darausi reguliariai, turiu savo meistrę, bet kartais taip nutinka, kad prireikia nueiti kitur. Taip buvo ir šįkart: poros nagų kampučiai „atšoko“, o rytoj – į darbą, kur negaliu pasirodyti netvarkingais nagais. Bet ne čia esmė.

 Kirpėja su kliente apkalbinėjo prieš tai buvusią klientę, kurią abi pažinojo.<br> 123rf nuotr.
 Kirpėja su kliente apkalbinėjo prieš tai buvusią klientę, kurią abi pažinojo.<br> 123rf nuotr.
 Už manikiūrą buvo galima atsiskaityti tik grynaisiais.<br> 123rf nuotr.
 Už manikiūrą buvo galima atsiskaityti tik grynaisiais.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Paulina

Sep 25, 2019, 11:15 AM, atnaujinta Sep 25, 2019, 11:22 AM

Tokia frazė – šiais laikais?!

Paskambinau į porą artimiausių salonų – be šansų gauti vietą tą pačią dieną. Na, to galima buvo ir tikėtis. Paskambinau į dar vieną vietą – grožio saloną centre, ne per toliausiai nuo katedros. Eureka! Meistrė turėjo vietą gelinio lako nuėmimui ir manikiūrui – buvau dėkinga ir už tai, vis dėlto, paskutinė minutė...

Jokių priekaištų neturiu – meistrė buvo rami, profesionali, nepliurpė nesąmonių apie orą, erdvėje negrojo rusiškos čiastūškės, manikiūras be lakavimo – idealus (moterys supras, ką reiškia tobulai sutvarkyti nagai).

Nemalonumai prasidėjo, kai atėjo metas atsiskaityti. Net nepagalvojusi, kad tokios galimybės nėra, pasakiau, kad mokėsiu kortele.

„Pas mus tik grynais“, – išgirdau. Žinote, galvojau, tokių frazių jau niekas nesako... Šiais laikais, kai net kioskuose atsiskaitoma kortele... Ką reiškia „tik grynais“? Jūs slepiate pajamas? Nemokate mokesčių. Ar ne tiesa? Tas jaukus salonas ir ramybė tapo nemaloniais.

Varė kaip turguje

Dar kitas dalykas: galvokite, ką šnekate prie klientų. Už sienos, kol plovė klientei galvą, kirpėja kalbėjo tokius dalykus, kad pagalvojau: „Ačiū Dievui, prieš tai šioje kėdėje buvau ne aš... Ir ačiū Dievui, pas ją neinu...“

Meistrė varė ant prieš tai buvusios klientės, kaip supratau, jos visos trys pažįstamos. Negalvokite, kad sėdėjau ir klausiau ausis pastačiusi, bet kadangi pati į kalbas nesiveliu, tai... teko girdėti, ką kalba kiti.

Nejauku buvo ir meistrei, kuri man darė manikiūrą – atrodė, kad mes dalyvaujame tų turgaus bobų susirinkime. Tada prisiminiau, kad kirpėjos yra pačios didžiausios pletkininkės... Baisiau nei turgaus boba.

Aptarta buvo viskas. Kaip ta kita klientė apsirengusi, kokie jos plaukai neprižiūrėti, kiek reikia darbo juos sutvarkyti. Netgi apkalbėjo, kiek laiko atostogauti sau leidžia, o jos vyras tai išvis „lochas“.

Hmmm. Tai kokios kyla mintys? Grožio salonas. Sostinės centras. Teisingai sako – žmogų iš kaimo gali išvaryti, bet kaimo iš žmogaus – ne. Linkiu salonams augti, nebepriminti turgaus su plepiomis bobomis ir atsiskaitymu vien grynaisiais... 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.