Valytoja negalėjo patikėti, ką rado kino teatre: „Žmonės, kokia gėda“

Man visada atrodė, kad nėra gėdingų darbų. Gėda turi būti prašyti išmaldos, bet ne dirbti. Juk taip mums aiškina valdžia ir visi bandantys pamokyti. Tai pasakysiu jums, kad jeigu taip vis dar manote, reiškia, nedirbot mieste vieno konkretaus darbo. Nebuvote tokioje pozicijoje, kai šlykštu eiti į darbą ir dar randi tai, ką man tenka rasti.

 Valytoja pasakojo kino teatre radusi pačių bjauriausių dalykų.<br> 123rf nuotr.
 Valytoja pasakojo kino teatre radusi pačių bjauriausių dalykų.<br> 123rf nuotr.
 Dirbu keliuose objektuose.<br> 123rf nuotr.
 Dirbu keliuose objektuose.<br> 123rf nuotr.
Tvarkyti salę po kino seanso – nemalonu.<br> 123rf nuotr.
Tvarkyti salę po kino seanso – nemalonu.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Žana

Nov 23, 2019, 12:01 PM

Dirbu valytoja. Daug metų, nes turiu traumų ir negaliu kitų darbų dirbti. Bet nesiskundžiu, nes gaunu atlyginimą ir tikrai yra ne viena įmonė, kur galiu pereiti. Valau kelis objektus vienu laikotarpiu. Esu valiusi ir biurus, ir mokyklas, ir pramogų vietas.

Taip, esu pajutusi tokią nuostatą, kad valytoja ne vienam – kažkokia tamsuolė. Bet aš irgi žmogus, ir žinau, kas pridera! O kokie žmonės jūs?!

Ar kada pagalvojot, ką mes randame po jūsų apsilankymo? Jūs, turtingi ir protingi? Biuruose šiukšles renkame po visą kabinetą, nes kam ta šiukšliadėžė?! Va taip ir vaikus auklėjate. Kai kurie mėto tiesiai šiukšles mums po kojoms ir liepia rinkti – nes toks mūsų darbas. Ir dar įsakmiu tonu, nes mes – tik valytojos, žemiausia grandis.

Bet šlykščiausia yra dirbti kino teatruose. Žmonės, kaip jums ne gėda! Randam meilės reikalais net po seanso užsiiminėjančias poreles ir jų paliktas atliekas. Viename iš didžiausių Vilniaus kino teatrų esame radę net žmogaus išmatas... Gal atrodo, kad noriu tik priversti jus pasišlykštėti, bet baisiausia, kad tai tiesa... Sunkiai pačios galėjome patikėti. Iki tol nė įsivaizduoti tokios situacijos negalėjau.

Net nėra ką ir kalbėti, pasipūtę miestiečiai elgiasi šlykščiau nei bet koks laukinis. Turit viską po ranka, o apsitvarkyt neišeina. Laikote save viršesniais negu kiti, o elgiatės kaip laukiniai. Jokios pagarbos ir tikro išsilavinimo.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.