Pasimatymas prasidėjo nesusipratimu – iki šiol negali patikėti, kuo baigėsi 

Tai įvyko prieš 33 metus. Prisimenu, labai gerai prisimenu: buvo pavasaris, maloniai šiltas, kvepiantis trečiadienio vakaras. Trečiadieniais man nebūdavo paskaitų ir todėl po darbo galėdavau susitikti su savo draugu.

 Negalėjau patikėti, kad jis tiek manęs laukė.<br> 123rf nuotr.
 Negalėjau patikėti, kad jis tiek manęs laukė.<br> 123rf nuotr.
Buvo verta – kartu jau 32 metus.<br> 123rf nuotr.
Buvo verta – kartu jau 32 metus.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Grata

Jan 22, 2020, 7:52 PM

Suknelę pasisiuvo pati

Bendravome jau pusmetį. Susipažinome mano pusbrolio ir jo pusseserės vestuvėse. Tąkart buvome poroje kaip liudininkai. Bendradarbės erzindavo: „O kada jūsų vestuvės?“ Mat mano pabrolys po vestuvių skambindavo kasdien, besibaigiant darbo dienai, į laidinį telefoną (mobiliųjų nebuvo).

Tuomet susitarėme susitikti autobusų stotelėje prie „Keturių komunarų“ paminklo netoli Laisvės alėjos, Kaune. Prisimenu, tą dieną darbe buvau nusiteikusi būtinai pabaigti siūti suknelę. Puikiai sekėsi ir laikas neprailgo.

Žiūrėjau į rankinio laikrodėlio tiksinčias rodykles ir džiaugiausi, kad viskas pagal planą – suspėsiu. Taip ir buvo. Baigiau siūti puošnią suknelę. Persirengiau ir tiesiai į pasimatymą.

Troleibuso nereikėjo ilgai laukti – širdis džiūgavo. Stotelė po stotelės ir troleibusas artėjo „Keturių komunarų“ link. Pasiruošiau išlipti pro priekines duris, kad geriau matyčiau, ar mano mylimasis jau atėjęs.

Laukti buvo verta

Taip. Jis ramiai lūkuriuoja priekyje, prie spaudos kiosko. Demonstratyviai išlipu iš troleibuso, pasižiūriu į laikrodį – lygiai 18 valanda. Nusišypsau ir lėtai judu jo link. Jis taip pat nusišypso, bet ta šypsena... kažkokia kitokia?

„Labas brangioji, – pasisveikina. – Tu lygiai valandą vėluoji į pasimatymą. Žiūri į laikrodį, šypsaisi ir koja už kojos ateini kaip niekur nieko?“

To su meile paklausė mano būsimasis vyras. Sutrikau. Net nenujaučiau, kad man bedirbant laikrodis sustojo. Buvau įsitikinusi, kad atėjau sutartu laiku. Bandžiau paaiškinti, o širdyje negalėjau patikėti, kad manęs laukė visą valandą!

Šį pasimatymą kartu su vyru gerai prisimename iki šiol. Jis švelniai pasijuokia iš manęs ir galvoja, kad aš jį norėjau išbandyti. Tačiau man tas įvykis buvo daug ką sakantis apie to žmogaus jausmus ir kantrybę.

Džiaugiuosi, kad neapsirikau. Sausio 30 d. švęsime 32 vestuvių metines. Užauginome tris nuostabias dukras, kuriomis didžiuojamės. Viliamės, kad mūsų dukroms pasiseks taip, kaip mums.

Šis laiškas dalyvauja konkurse „Mano nepamirštamas pasimatymas“. Konkurso sąlygas galite rasti čia. Laiškus apie savo nepamirštamą pasimatymą siųskite adresu bendraukime@lrytas.lt ir laimėkite nuostabius prizus!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.