Parduotuvėje išgirdusi apsaugos darbuotojo žodžius vilnietė net nukaito

Valdžiai švelninant karantiną žmonės taip atsipalaidavo, kad, panašu, jog jokio karantino ir nebėra.

„Po darbo užsukau į vieną iš didžiausių prekybos centrų prie namų apsipirkti. Jau automobilių stovėjimo aikštelėje kilo įtarimas, kad kažkas negerai – laisvą vietą vos pavyko rasti“, – rašė skaitytoja Monika.<br>123rf nuotr.
„Po darbo užsukau į vieną iš didžiausių prekybos centrų prie namų apsipirkti. Jau automobilių stovėjimo aikštelėje kilo įtarimas, kad kažkas negerai – laisvą vietą vos pavyko rasti“, – rašė skaitytoja Monika.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika

May 23, 2020, 12:04 PM

Po darbo užsukau į vieną iš didžiausių prekybos centrų prie namų apsipirkti. Jau automobilių stovėjimo aikštelėje kilo įtarimas, kad kažkas negerai – laisvą vietą vos pavyko rasti.

Įėjus į parduotuvės vidų tapo aišku, kad karantino ir nurodymų laikytis atstumo čia niekas negirdėjo: žmonių – tarsi prieš Kalėdas, kasininkės aria, o apsauga – nosį krapšto.

Tai pamačiusi iškart apsisukau ir pro kasas smukau lauk. Pakeliui stoviniuojančiam apsaugos darbuotojui pasakiau, kad jis turėtų žiūrėti, jog žmonės parduotuvės patalpose laikytųsi rekomenduojamų atstumų, tačiau tolesnių įvykių eigos nebūčiau net susapnavusi – rankos ėmė virpėti iš nervų ir kauptis ašaros.

Kokia gėda! Apsaugos darbuotojas man tėškė maždaug „ko čia skubate išeiti, ar apsivogėte?“ garsiai ir įžūliai! Visa net nukaitau.

Maža to – liepė tiesiog vietoje, prie visų kitų darbuotojų ir pirkėjų iškraustyti rankinę. Jaučiausi tarsi per veidą būčiau gavusi šlapiu ir purvinu skuduru.

Parodžiau viską, ką turiu rankinėje: kadangi nieko nevogiau, nebijojau, tačiau jaučiausi pažeminta.

Negi apsivogęs žmogus yra tas, kuris pats eitų prie apsaugos ir sakytų, į ką atkreipti dėmesį?

Niekada dar nebuvau taip įžeista, tačiau ko tikėtis iš apsaugos darbuotojų – intelekto testo ten darbinantis tikrai nereikia.

Dar labiau šokiravo prekybos tinklo administracijos reakcija: po to, kai papasakojau, kas įvyko, jie pažadėjo, kad paprašys darbuotojų atidžiau stebėti pirkėjus.

Jūs rimtai? Norėtumėte skambėti antraštėse, kaip prekybos centras, kuriame užsikrėtė keliasdešimt pirkėjų?

Tai aišku ne, tada jau suktumėte uodegas, o kol kas – svarbiausia pelnas.

Toks įspūdis, kad karantinas – tik seniems ir kaimiečiams, o Vilnius gali daryti ką nori, nors jau pamažu tampa pagrindiniu židiniu.

Negi, mieli žmonės, nesusimąstote, kodėl vėl užsikrėtimų skaičius padidėjo? Taip, dėl jūsų neatsakingo elgesio.

Senjorai dejuoja dėl diskriminacijos, kai jiems nerekomenduoja kažkur eiti karantino metu. Tačiau tai daroma dėl kylančio pavojaus užsikrėsti.

Čia, visų žmonių akivaizdoje, žmogaus teisės nebūti palaikyta vagimi yra visiškai nesvarbios. O už bandymą padaryti gerą darbą ir perspėti – būni skaudžiai pamokytas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą