Kelionė iš Druskininkų tamsų vakarą alytiškei įsirėžė visam gyvenimui – viskas vyko lyg kine

Alytiškė Vitana Brucienė savo socialinio tinklo paskyroje pasidalijo įspūdžiais apie gąsdinančiai prasidėjusį, tačiau laimingai pasibaigusį nuotykį kelyje. Dalijamės jos istorija.

Nuoširdi ir žmogiška pagalba alytiškei dar labiau sustiprino pasitikėjimą policijos pareigūnais.<br>D.Umbraso nuotr.
Nuoširdi ir žmogiška pagalba alytiškei dar labiau sustiprino pasitikėjimą policijos pareigūnais.<br>D.Umbraso nuotr.
Nuoširdi ir žmogiška pagalba alytiškei dar labiau sustiprino pasitikėjimą policijos pareigūnais.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Nuoširdi ir žmogiška pagalba alytiškei dar labiau sustiprino pasitikėjimą policijos pareigūnais.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 30, 2020, 10:33 AM, atnaujinta Sep 30, 2020, 10:34 AM

„Kelionės iš Druskininkų šiltą rugsėjo 25-osios vėlyvą vakarą niekada nepamiršiu, nes sulaukiau tiek dėmesio, kad net nejauku... Viskas vyko kaip kine! 

Ogi už Merkinės žiedo – stop! Mano mažas raudonas „Peugeot“ sustojo, užkaito, važiuoti negaliu, tamsu, baisu, nieko nesuprantu. Ir beviltiškai juokinga, bet pakeliu variklio dangtį – o ką toliau? 

Nuotoliniu būdu patarimus duoda vyras, bet aš gi blondinė... man galima paprašyti pagalbos.

Pamoju telefono žibintu pro šalį lekiančiam, rodos, prabangiam BMW – pravažiavo... Ne – sustojo! Atbuliniu iki manęs, o tuomet išlipa vyrukas.

Šiek tiek sukirbėjo – o jei koks niekadėjas? Bet tas mintis vejant tolyn, juk reikia pagalbos, priartėja švyturėliai – policija. Mintys subėgioja – avarinis įjungtas, liemenė su atšvaitais, viskas tvarkoje. Man reikia pagalbos... 

Jau trys vyrai mano paslaugoms. Mano automobilio diagnozė – išbėgo aušinimo skystis. Jau vyro pamokyta sakau – turiu šiek tiek vandens. Vyrai supila, bet labai jau mažai. 

Ir ką – policininkas veža mane į degalinę vandens, dukrą saugo kitas policininkas ir su BMW vairuotoju apžiūrinėja mano mažutį „Peugeot“. Nugirstu, kad BMW vyrukas kartu su juo važiavusiai moteriai sako: „Jei ką, parvešime moterį su dukra į Alytų.“ Jie patys važiavo į Prienus. 

Mintyse iš karto atsiprašau jo už tą „niekadėją“... Vyrai supila vandenį ten, kur reikia, ir linki gero kelio – BMW vairuotojas praveda instruktažą, kaip važiuoti, ką daryti, jei vėl automobilis užkaistų. 

Aš padėkoju, paspaudžiu ranką, jis nuvažiuoja – ačiū tau, baltojo BMW vairuotojau! 

Na, o policininkai nepaleidžia, sako, palydėsim šiek tiek, kad jums ramiau būtų. Važiuoju – matau, mane stabdo švyturėliais. Pareigūnai pakelia variklio dangtį, dar kartą patikrina, pasitaria labai gražia dzūkiška tarme – įtariu, kad varėniškiai – ir palinki laimingai grįžti namo. 

Grįžome. Šioje blondiniškoje sumaištyje ir sutrikime nepraleidom pro akis pareigūnų parvardžių ant uniformų – Ivanauskas ir Alekšiūnas. Nuoširdžiai jums dėkoju. Tokia nuoširdi ir žmogiška pagalba dar labiau sustiprino mano pagarbą ir pasitikėjimą policijos pareigūnais“, – patikino V.Brucienė.

Portalui lrytas.lt Vitana pridūrė sveikinanti ne tik jos pagalbininkus, bet ir visus šios profesijos atstovus su Angelų sargų diena, kurią jie minės spalio 2d. „O tie du iš Varėnos tamsiame kelyje ir nerimo momentu pasirodė tikrai kaip angelai“, – pasidžiaugė alytiškė.  

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?