Mamą užregistravo pažinčių svetainėje ir pasigailėjo: blogiausia – ne gerbėjas iš įkalinimo įstaigos

Kai išsiskyrė mūsų tėvai, labai pergyvenom dėl vienišos mamos. Ji po skyrybų atsitiesė sunkiai, todėl praėjo nemažai laiko, kol vėl pradėjo gyventi sau. Pagaliau su broliu prikalbinome ją užsiregistruoti pažinčių svetainėje. Manėme, kad suras gyvenimo žmogų, artimą sielą, pradės gyvenimą iš naujo. Kaip mes dabar dėl to gailimės!

 Mamą pažinčių svetainėje priregistravę vaikai dabar gailisi.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Mamą pažinčių svetainėje priregistravę vaikai dabar gailisi.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Moterį pribloškė ne tik gerbėjas iš įkalinimo įstaigos.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Moterį pribloškė ne tik gerbėjas iš įkalinimo įstaigos.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Pažinčių svetainėje užsiregistravusi moteris išsigando dėl savo duomenų saugumo.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Pažinčių svetainėje užsiregistravusi moteris išsigando dėl savo duomenų saugumo.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Sunkiai po skyrybų atsigavusią moterį sužavėjo virtualus romanas su vyru, kuris, paaiškėjo, yra kalintis asmuo.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Sunkiai po skyrybų atsigavusią moterį sužavėjo virtualus romanas su vyru, kuris, paaiškėjo, yra kalintis asmuo.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Ieva

Feb 20, 2021, 3:48 PM, atnaujinta Feb 20, 2021, 4:04 PM

Pradžioje sekė keli neaiškūs virtualūs pasimatymai, apie kuriuos mama mums užsiminė minimaliai. Nespaudėme pasakoti, matyt, nebuvo labai gerai. Po to sužinojom, kad ji gana sėkmingai bendrauja su vienu kavalierium. 

Iš pasakojimų pasirodė tikrai šaunus vyrukas, bet po to pradėjo kelti klausimų ir įtarimų. Mamai skambindavo dažnai, kasdien ir po kelis kartus. Kalbėdavosi jie ilgai. Apie gyvenimą, knygas, filmus, patirtus nuotykius, bendrą ateitį ir svajones. Jie gyveno skirtinguose miestuose, todėl susitikti vis niekaip nepavykdavo dėl karantino.

Paprašiau mamos, kad parodytų, kaip jos tas vyriškis atrodo. Tačiau nuotraukos jis neatsiuntė. Sakė, kad nemoka naudotis internetu ir įkelti. 

Nepaisant to, kad vienas kito nebuvo matę akyse, jie jau buvo įsimylėję ir susiplanavę reikalus metams į priekį. Kadangi per Kalėdas nepasisekė susitikti dėl karantino, tai jam pasibaigus mama žadėjo pasikviesti pas save, o pavasarį per Velykas planavo keliauti pas jį. Vasarą abudu planavo važiuoti į mano brolio vestuves, o rudenį, kai koronos pavojus jau turbūt bus nuslūgęs, gal kartu jau galės skristi ir į kokią Kretą ir pradėti gyventi sykiu. 

Na, aš tik varčiau akimis. Visa ši istorija pradėjo kelti šypseną. Nes vyrukas kalbėjo daug, o į pasimatymą neskubėjo važiuoti. Mes jau galiausiai nebetylėjom. „Mam, nu gal tas tavo kavalierius vedęs, o gal apskritai belangėj sėdi ir niekur negali išvažiuoti, tik paskambina, kai prižiūrėtojai nemato?“ – bandėm atvesti mamą į protą. Bet ji vis tiek buvo pametusi dėl jo galvą. JUk neatvažiuoja dėl karantino!

Galiausiai mama prirėmė jį prie sienos – jis tikrai buvo iš įkalinimo įstaigos, tačiau jau tuoj turėjo išeiti į laisvę. Todėl ir ieškojo geros, ramios, padorios ir patikimos moters naujai gyvenimo pradžiai... 

Nors ir nežinojom, už kokias nuodėmes jis pateko į kalėjimą, smerkti, teisti ar protinti mamos neskubėjom. Juo labiau, kad ir pati mama labai smarkiai dėl to pergyveno. Nebežinojo, kaip elgtis ir ką daryti.

Bet blogiausia buvo ne gerbėjas iš įkalinimo įstaigos. Už šitą žinią mamą dar labiau sukrėtė naujiena, kad nutekinti itin jautrūs pažinčių svetainės vartotojų duomenys – vardai, pavardės, elektroninio pašto adresai, telefono numeriai, informacija apie kūno duomenis, šeimos padėtį, vaikus, netgi slaptažodžiai! Kol kas rasti seni, prieš keletą metų nutekinti vartotojų duomenys. Bet kas gali garantuoti, kad tas pats nevyksta ir šiandien? 

Juk žinant tokią informaciją – asmens vardą, pavardę, jo naudojamą slaptažodį, blogi žmonės gali nuveikti labai negerų dalykų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.