Santuokos su bankininku nenutraukė net po išdavystės – pabėgti privertė dar skaudesnė žinia

„Argi tau sunku?“ – dažnai girdime, kai esame prašomi už kitą žmogų atlikti jo darbą. „Nesuprantu, ar tau gaila?“ – kitas populiarus spaudimo būdas. „Jums tai nieko nekainuos“, – trečia populiari frazė, kurios tikrąją reikšmę noriu demaskuoti.

Vieną dieną, kai staiga neteko sąmonės, Monika nuėjo pasidaryti tyrimų ir sužinojo, kad yra ne nėščia, o serga vėžiu.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Vieną dieną, kai staiga neteko sąmonės, Monika nuėjo pasidaryti tyrimų ir sužinojo, kad yra ne nėščia, o serga vėžiu.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Vėliau Monika sužinojo, kad vyras turi meilužę, – prisipažino pats.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Vėliau Monika sužinojo, kad vyras turi meilužę, – prisipažino pats.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Po piršlybų, kurios įvyko maždaug po metų, Mantas iš karto pasakė, kad ji gali save realizuoti, bet su tam tikromis išlygomis.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Po piršlybų, kurios įvyko maždaug po metų, Mantas iš karto pasakė, kad ji gali save realizuoti, bet su tam tikromis išlygomis.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Kai Monika nuspręsdavo pakalbėti su mama apie santykiuose patiriamą psichologinę įtampą, išklausydavo antrą paskaitą...<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Kai Monika nuspręsdavo pakalbėti su mama apie santykiuose patiriamą psichologinę įtampą, išklausydavo antrą paskaitą...<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Monika susižavėjo banko skyriaus vadovu Mantu.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Monika susižavėjo banko skyriaus vadovu Mantu.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Vėliau Monika sužinojo, kad vyras turi meilužę, – prisipažino pats.<br>123rf.com
Vėliau Monika sužinojo, kad vyras turi meilužę, – prisipažino pats.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2021-02-25 16:54

Moteris pasakojo visoms draugėms, kaip daugiau nei prieš septynerius metus prasidėjo jų meilės istorija. Monikos ir Manto meilės kibirkštis įsižiebė Naujųjų naktį. Pamatę, kad įvyko derinys, jie tuoj pat sutarė išgerti šampano ir pradėti realią pažintį.

Viskas atrodė stebuklinga ne tik dėl magiškos pažinties datos, bet ir dėl to, kad abu buvo sėkmės lydimi, gražūs lyg iš jaunavedžių medaus mėnesio reklamos Maldyvuose.

Monika, 32 metų manekenė ir sveikos mitybos propaguotoja, susižavėjo 38-erių banko skyriaus vadovu Mantu.

Ji visada turėjo derintis prie jo grafiko, nes vien žodis „bankas“ skambėjo autoritetingai: jei Mantas ko nors staiga negalėjo veikti, atsiprašyti, kompensuoti, pasiūlyti alternatyvos nereikėjo.

Bet jeigu Monika pamiršdavo, kad baigiasi jo mėgstamos sultys ir ryte jis jų nerasdavo šaldytuve, turėdavo išklausyti paskaitą, jog yra išsiblaškiusi ir ištisas dienas nieko neveikia, nors turi marias laiko, todėl pateisinti jos užmaršumą argumentų nėra.

O kai jauna sveikuolė nuspręsdavo pakalbėti su mama apie santykiuose patiriamą psichologinę įtampą, išklausydavo antrą paskaitą: „Dukrele, vyrui turi būti jauku su moterimi. Ar tikrai jis tavęs tiek daug prašo? Nejaugi sunku nepamiršti tų sulčių, o paskambinus jam per pietų pertrauką nepasakoti apie tai, kad nepavyko tavo fotosesija?

Kam jam tavo rūpesčiai? Vyras pavargsta, jis eina rimtas pareigas. Tu padaryk savo kvėpavimo pratimus, nusiramink ir nedaryk iš musės dramblio.“

Vėliau graži, linksma, gyvybinga moteris nustojo mamai pasakoti, kas vyksta jos širdyje ir galvoje. Draugės taip pat užėmė teisėjų poziciją, nes staiga buvo atšauktos Monikos ruoštos vakarienės, o ilgai laukti savaitgaliai, kurie buvo paaukojami tik jo interesams su rimtais žmonėmis verslo klubuose, kur žaidžiamas golfas, niekaip negalėjo atrodyti katorga.

Pati Monika jau nebesuprato, kur ta riba tarp aptarnaujančio personalo, asistentės, gražios moters šalia ir mylimosios, kuria ji taip norėjo būti, bet niekaip negalėjo tokia pasijusti dėl nuolatinių priekabių, kritikos, kontrolės, lūkesčių, bandymų atitikti.

Ji tikrai neprieštaravo Mantui gaminti maisto ar rūpintis jų namų jaukumu, bet tai, ko iš jos norėjo mylimasis, jai pradėjo varyti vėžį. O bejėgiškumą varė tai, kad prieštaravimams ji neturėjo argumentų, nes jos paliūdėjimai juk tebuvo emocijos. Kažkokios ten emocijos.

Po piršlybų, kurios įvyko maždaug po metų, Mantas iš karto pasakė, kad ji gali save realizuoti, bet su tam tikromis išlygomis: „Žinai, pinigų uždirbu pakankamai, tau dėl to galvos sukti nereikės. Labdara yra prasminga veikla, ką manai, jei pradėtum žmones konsultuoti dėl sveikos mitybos be užmokesčio, – ir geras darbas, ir storuliai pagaliau turės šansą gauti tikros žinovės patarimų.

Bet su modelio darbu, ypač užsienyje, turėtum baigti, nes mano aplinkos žmonės to nesupranta, jiems manekenė prilygsta laisvo elgesio moteriai. Jei nori, gali fotografuotis su sergančiais vaikais, paliktais gyvūnais, bet ne su maudymosi kostiumėliais.

Aš jau parinkau kelis Michelle Obamos ir kitų garsių moterų sėkmingos veiklos pavyzdžius. Pasakyk, kas tau iš pasiūlymų tinka, kad mūsų bendriems pažįstamiems galėčiau kuo greičiau papasakoti apie tavo naujus interesus.“

Kol Monika bandė rasti jėgų imtis naujų gražių ir pozityvių idėjų, jos sužadėtinis labai pakilo karjeros laiptais.

Monika padarė taip, kaip jai rekomendavo jos būsimasis vyras, bet po puošnių vestuvių paaiškėjo visiškai nelaukta realybė. Ji konsultavo probleminius žmones be atlygio, tad jie pamiršdavo paskirtus susitikimus, nesilaikydavo jos rekomendacijų, kiti aiškino, kad ji, būdama liekna, negali suprasti žmogaus, turinčio antsvorio.

Nuolatinis buvimas su likimo nuskriaustaisiais – sergančiais vaikais, sužalotais gyvūnais – taip pat blogino jos vidinę būseną. Parėjusi namo Monika dažnai nerasdavo sutuoktinio. Jai prasidėjo depresija.

„Viskas blogai, noriu mirti“, – galvodavo ji žiūrėdama į lubas. Vėliau moteris sužinojo, kad vyras turi meilužę, – prisipažino pats, nes pramiegojus pusryčius, kurių jis laukė, žmona buvo pakelta ir išvadinta labai nedėkinga, neatsakinga sutuoktine. Būtent tada ji sužinojo, kad yra geresnių už ją, kurios supranta, ko reikia rimtam vyrui.

„Aš su tavimi nesiskirsiu, jei susikaupsi, susitvarkysi ir pagaliau pagimdysi. Galėsime pakalbėti apie knygą, kurią parašysi, tema, kaip sulieknėti po gimdymo“, – rėžė Mantas.

Šioje vietoje reikėtų pabrėžti du dalykus: psichologinis teroras visada atrodo kaip geros valios patarimai, bet tai – tiksinti bomba, kuri vieną dieną sprogsta. Monika jau buvo tiek paveikta ir praradusi pasitikėjimą savimi, kad puolė stengtis tapti ta tobula žmona, ji nebemąstė kritiškai.

Vieną dieną, kai staiga neteko sąmonės, ji nuėjo pasidaryti tyrimų ir sužinojo, kad yra ne nėščia, o serga vėžiu. Ši šokiruojanti žinia virto pačia geriausia gyvenime, nes jai nebekilo abejonių, kad to laiko, kuris liko, ji tikrai nenori paaukoti stengdamasi tapti tobula Manto lėle, verta ordino, puikią karjerą padariusio vyro žmona.

Ji suprato, kad pati nori gyventi, todėl pateikė dokumentus skyryboms, nutraukė nemokamą veiklą ir apmokestino savo paslaugas didžiausia kaina, o tada atsilošė kėdėje ir vėl pajuto gyvenimo skonį.

Dabar Monika gyvena su antru vyru skulptoriumi, kuris taip pat gerai uždirba ir pats jai sugeba paruošti pusryčius. Ji niekada nevaikšto į nemokamus seminarus. Įveikusi onkologinę ligą moteris puikiai žino kelis svarbius dalykus apie gyvenimą: skirti valandą klausant kokio nors eksperto nemokamai kainuoja valandą gyvenimo.

Jam tai būdas pasireklamuoti, nes, jei nesi prašomas susimokėti, vadinasi, tas dalykas neturi vertės. O juk niekam nereikia metalo vietoj aukso.

Ir dar. Vyras, kuris padarė sėkmingą karjerą banke, gali nežinoti, kaip padaryti moterį laimingą. Jei jam kyla isterija dėl sulčių, galbūt jo viduje vis dar gyvena piktas penkerių metų ožys, kuris matė, kaip tėtis šokdino mamą dėl neskaniai iškeptų blynų.

Kartais vėžys yra ne nuosprendis, o žadintuvas. Galbūt jūsų gyvenime tai yra atleidimas iš darbo, gautas nepelnytai mažas pažymys, apvogtas butas, patirtas fizinis smurtas, bet atminkite viena – sukrėtimai visada suteikia progą atsikratyti lagamino, pilno akmenų, ir pagaliau paimti meškerę į rankas, kad pagautum savo svajonių žuvį.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.