Po E. Mildažytės interviu su B. Tiškevič – jaunimo atsakas

Po ilgametės TV laidų vedėjos Editos Mildažytės interviu su aktore Beata Tiškevič visuomenėje kilo didelis nepasitenkinimas. „Lietuvos liberalus jaunimas“ socialinio tinklo paskyroje taip pat pasidalino savo įžvalgomis.

 Edita Mildažytė ir Beata Tiškevič.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
 Edita Mildažytė ir Beata Tiškevič.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos liberalus jaunimas

Jan 7, 2022, 9:29 PM, atnaujinta Jan 7, 2022, 9:47 PM

„Vakar išėjusi laida LRT „Svečiuose pas Editą“ su B. Tiškevič šokiravo daugelį. Tikriausiai, jau matėte, arba girdėjote laidos ištraukas, jeigu ne – dalinamės kai kuriais E. Mildažytės užduotais klausimais, kurie nuskambėjo laidoje.

Gėdinga ir netoleruotina, kai visuomeninio transliuotojo laidos vedėja nepaiso jokių etikos normų ir žmogiškos pagarbos, net tokiu atveju, jeigu pažiūros ar pasaulėjautos išsiskiria. Suplakti feminizmą su galimomis problemomis vaikystėje, brėžti tiesioginį, priežastinį ryšį tarp feminizmo ir psichologinių problemų – žema ir apgailėtina.

Nuoširdžiai skaudina ir liūdina, kad vis dar galime matyti interviu, kur nepaisomi bendražmogiški, elementarūs bendravimo kultūros standartai. Žinoma, yra ir šviesioji šio skandalo pusė: tai – Beata Tiškevič laikysena ir gebėjimas ramiai, be pykčio išklausyti keistus ir galimai neadekvačiai ir nepadoriai suformuluotus klausimus ir oriai į juos atsakyti, negilinant ir neaštrinant potencialaus konflikto.

Manome, kad visi turėtume mokytis ir semtis įkvėpimo ir savo kasdienybėje, kai susiduriame su kontrastuojančiomis nuomonėmis, su asmenimis, kurie bendrauja įžeidžiai, nekultūringai.

Primename, kad E. Mildažytė jau kartą yra pagarsėjusi savo skandalingais pasisakymais apie tai, kad, esą, „jaunesni už mus yra pakankamai aiškiai išreikšta narkomanų karta“, tokiu būdu darydama generalizuojančias ir neva visą jaunimą apibrėžiančias išvadas bei redukuodama ir supaprastindama opią ir kompleksišką priklausomybių nuo narkotinių medžiagų problemą.

Raginame LRT apsvarstyti ir įvertinti, ar tokio pobūdžio turinys atitinka visuomeninio transliuotojo misiją ir viziją bei siekti, kad ateityje šios laidos turinys atitiktų etikos ir kultūringo bendravimo standartus“, – rašoma „Lietuvos liberalus jaunimas“ socialinio tinklo paskyroje.

***

LRT pateiktame komentare teigiama, kad praėjusių metų rudenį startavusi LRT mediatekos laida „Svečiuose pas Editą“ yra mėgstama auditorijos dėl įdomių pašnekovų, kurie atvirai leidžiasi į pokalbius su laidos vedėja Edita Mildažyte. Didelis auditorijos įsitraukimas, laidų vedėjos ilgametė patirtis neleido abejoti laidų turinio kokybe, tačiau pripažįstame, kad ketvirtadienio laida, kurioje kaip svečias dalyvavo Beata Tiškevič, kelia klausimų.

„Eteryje jau pasirodžiusiose laidose svečiavosi tiek jaunesnės, tiek vyresnės kartos atstovai. Suprantame, kad skirtingi žmonės turi skirtingų matymų, tačiau LRT savo programomis siekia skatinti dialogą ir bet kokiomis, netgi aštriomis temomis, kalbėti pagarbiai ir įsiklausančiai. Sutinkame, kad yra pagrindo klausti, ar šįkart dialogas buvo pagarbus ir įsiklausantis, todėl šios laidos turinį vertins ir išvadas LRT administracijai pateiks LRT etikos kontrolierė“, – rašoma LRT komentare.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.