Kitoks būdas praleisti paskutinę metų dieną

Čia paskutinę gruodžio dieną žymūs žmonės ateis nelaukdami nei fotoaparatų, nei filmavimo kamerų. Idėja labai paprasta: pasveikinti onkologinius ligonius, kurie Naujuosius pasitinka palatose.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Užkalnis

Nov 26, 2012, 4:17 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:55 AM

Aš net nenoriu rašyti renginio pavadinimo, kadangi jis migdo, nors viskas su juo gerai. „Pasidalinkime gerumu“ yra labai abstraktu.

Aš esu tiesus žmogus, ir sakau konkrečiai. Mes – tie, kuriems yra su kuo švęsti - paskirkime truputį laiko ir tiems, kas gruodžio 31 dieną bus vieni. Ir viskas.

Aktorė Kristina Savickytė, kuri jau žino, kur bus gruodžio 31-ąją, sako, kad ligoninėse labai liūdna ir vieniša: „Negaliu net įsivaizduoti, kaip turėtų būti ten liūdna per šventes, nes nesu per šventes gulėjusi. Bet nereikia ir švenčių - ligoninėje kiekviena diena slenka laukiant - kada ateis vyras, mama, tėtis ar kad ir draugė. Nepadeda nei knygos, nei telefono pokalbiai, nei kiti, kasdienybėje džiaugsmą teikiantys dalykai. Ir, kad ir kaip būtų keista, ligoninėje, lyg tyčia, mane visada kamuoja nemiga.“

Akcijoje dalyvaujantis renginių vedėjas Juozas Liesis pastebėjo, tą patį, ką ir aš. Čia viskas labai paprasta, nes geri darbai neturi būti sudėtingi. „Organizatorė negrasino karminėmis traumomis, jei neapsiimsiu. Neviliojo kvepalų ar brendžio buteliais, tam, kad būčiau. Paprastai pasakė: kas, kur, kada.“

Dar vienas dalyvis – aktorius Arūnas Sakalauskas. “Palaikymas, ir laiku ištartas geras žodis, padaro daug daugiau,negu surinkti milijonai”, - sako jis. Milijonų, be abejo, čia niekas neplanuoja surinkti. Organizatoriai nupirks dovanų, o ekrano ir scenos veidai neatlygintinai – nei pinigų, nei reklamos negaudami (nes ten Santariškės, o ne naktinis klubas) bendraus su žmonėmis, kurie metus palydi tarp baltų sienų.

Tai geras sumanymas, ir todėl aš prie jo prisijungiau.

Pinigus aukoti čia: VšĮ „Užimtumo terapijos centras“ (įmonės kodas 302526977) „Swedbank“ banko sąskaita: LT58 7300 0101 2332 3454. Mokėjimo paskirtis: „Pasidalinkime gerumu“ El. paštas: utcentras@gmail.com Kontaktams: Renata Miliauskienė Telefonas: +370 651 32220.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.