Įveikę vėžį savo jėgas paskyrė kitų ligonių gerovei

2012 m. pradžioje 9 Lietuvos nevyriausybinės organizacijos įsteigė Pagalbos onkologiniams ligoniams asociaciją (POLA). Šiuo metu POLA vienija 12 vėžio paliestų žmonių organizacijų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Alytaus, Elektrėnų ir Visagino, dalis jų yra onkologinių pacientų draugijos, o kitos – pagalbą vėžiu sergantiesiems teikiančios organizacijos.

Daugiau nuotraukų (1)

POLA inf.

2013-02-27 14:57, atnaujinta 2018-03-10 23:13

POLA yra skaidri ir nepriklausoma, onkologinių pacientų interesus atstovaujanti organizacija, kurios misija - dėti visas įmanomas pastangas vėžio paliestų žmonių gyvenimo kokybei užtikrinti.

Tam POLA siūlo pasinaudoti užsienio šalių patirtimi, sutelkti dėmesį ne tik į sveikatos priežiūros paslaugas, bet ir plėtoti informacines, psichologines, socialines paslaugas vėžio paliestiems žmonėms ir jų šeimoms. Valstybinės gydymo įstaigos ne visada gali patenkinti šių paslaugų poreikį, todėl POLA siūlo vystyti nevyriausybinių organizacijų veiklą ir įtraukti visuomenę į savanorišką pagalbą onkologiniams ligoniams.

Tokia pagalba bus organizuojama visoje Lietuvoje vystant Vėžio informacijos ir paramos centrų veiklą. Didžiosios Britanijos patirtis rodo, kad tokie paramos centrai ne tik papildo esamas sveikatos priežiūros paslaugas, bet ir užpildo pasitaikančias šios sistemos spragas.

POLA valdyba sudaryta iš 7 narių, kurie labai gerai supranta vėžio paliestų žmonių problemas ir poreikius, nes dauguma jų turi asmeninę vėžio gydymosi patirtį, o keletas valdybos narių turi vėžiu sergančius artimuosius.

Asociacijos prezidentu neseniai tapo Šarūnas Narbutas, kuris yra taip pat Europos onkologinių pacientų koalicijos (ECPC) valdybos narys. Jis ir kita POLA valdybos narė, E. Mėlinauskienė, jaudinančias savo vėžio ligos istorijas atskleidė kampanijos Vėžys - ne nuosprendis“ metu.

Šie žmonės, o taip pat ir kiti POLA organizacijų nariai, yra įkvepiantys kovos su vėžiu pavyzdžiai, kuomet įveikus savo ligą, aukojamasi dėl kitų sergančiųjų gerovės.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.