Baltijos kelias: kur tą dieną buvai tu? Pasidalink!

Šimtai tūkstančių susikibusių vilties ir vienybės rankų - toks prieš 24 metus buvo Baltijos kelias, vardan laisvės sujungęs tris Baltijos tautas. Tą dieną, rugpjūčio 23-iąją, žmonės pamiršo savo darbus ir po vieną ar grupėmis jungėsi į gyvą grandinę, kad visam pasauliui parodytų - Lietuva nori ir turi būti laisva.

Archyvo nuotr.
Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2013, 2:17 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:05 PM

Kelias buvo vienas, tačiau kiekvieno jo nario istorija - unikali. Tad šios Lietuvai labai svarbios datos proga kviečiame pasidalinti nuotrauka iš Baltijos kelio ir savo istorija.

Tais laikais dar nebuvo skaitmeninių fotoaparatų. Tad kviečiame tiesiog perfotografuoti ar nuskenuoti seną fotografiją ir atsiųsti mums. Nurodykite savo vardą ir kurioje Baltijos kelio vietoje stovėjote, kas buvo su jumis.

Galbūt ši diena susijusi ir su jums asmeniškai svarbiu įvykiu? Papasakokite. O galbūt norite pasidalinti savo mintimis apie Baltijos kelio reikšmę? Lauksime. Rašykite mums bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.

Štai kaip apie tą dieną atsiliepia Ramutė Čepliauskienė: „Tolima 1989 metų vasara. Atrodo, visa Lietuva važiuoja į Rytus – mašina paskui mašiną, ir jokių eismo įvykių! Ir mes (11 kauniečių) kartu patraukėme kelio Vilnius – Panevėžys link. Mūsų susibūrimo vieta – 108 kilometras. Oras buvo palankus, švietė saulė, visi žmonės pakylėti, gerai nusiteikę.

Artėjant 19 valandai, visi sustojome į grandinę, susiėmėme rankomis, iškėlėm jas ir vis žvilgčiojome į mėlyną dangų, laukdami lėktuvo, kuris pabers gėles žuvusiems ir tremtiniams atminti. Nepakartojamos akimirkos!“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.