Savaitgalio ekskursija po Kauno rotušę porai paliko slogų įspūdį

Savaitgalį su vyru nusprendėme praleisti laiką Kauno senamiestyje. Mus sudomino pasiūlymas - ekskursija Kauno rotušėje, kurią Vaižgantas kadaise pavadino Baltąja gulbe. Esame seni kauniečiai, todėl domimės miesto istorija. Tačiau tai, ką patyrėme per ekskursiją mums nepatiko.

Kauno rotušė – miesto simbolis.<br>lrytas.lt
Kauno rotušė – miesto simbolis.<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė

Sep 9, 2014, 5:55 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:59 PM

Ekskursija susidomėjusių kauniečių buvo labai daug. Žmonės būriavosi prie durų. Tai rodo, kad gyventojai tikrai gaudo tokias progas ir yra smalsūs. Galbūt suviliojo ir skelbimas, kuriame buvo pažymėta, kad gidas rotušės istoriją pasakos nemokamai.

Vis dėlto įėjus į salę, visų buvo paprašyta paaukoti po 7 litus. Gidas kauniečiams neleido klaidžioti po sales ir kitas patalpas, viskas aplink buvo užtverta, paslėpta.

Ekskursijos organizatoriams svarbiausia buvo pasakojimas. Žmonės net pavargo stovėti ir klausytis. Negana to, vakaro rimtį ir pasakojimą sugadino siaubingas triukšmas. Pasirodo, į Rotušės aikštę suvažiavo „drifto“ dalyviai su savo superautomobiliais. Varikliai riaumojo taip smarkiai, kad ekskursijos dalyviai nebegalėjo girdėti gido pasakojimo. Sienos ir langai drebėjo.

Visi stebėjosi ir keikė merą, kad jis leido „driftininkams“ triukšmauti greta rotušės pastato, kuris, niekam ne paslaptis, yra ne kokios būklės - sienos skilinėja, bokšto būklė avarinė.

Savaime suprantama, triukšmas drebina sienas ir didina plyšius pastato konstrukcijose. Ne veltui būgštaujama, kad rotušę griauna per iškilmes greta pastato šaudančių patrankų griausmas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.