Vyrui neaišku, kodėl Vilniaus pensininkai vis verkšlena

Vidutinis Lietuvos pensininkas gyvenantis mieste – vos galą su galu suduriantis ir nuolatos verkšlenantis koks blogas gyvenimas. Kaip išgyventi, kai už buto komunalinius reikia palikti 500 Lt, o pensija viso labo tik 700 Lt, o dar reikia vaistams, daktarui, tai maistui išvis nelieka...

Autorius siūlo pensininkams susitvarkyti finansus taip, kad pinigų liks ne tik buto išlaikymui, bet ir kelionėms.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Autorius siūlo pensininkams susitvarkyti finansus taip, kad pinigų liks ne tik buto išlaikymui, bet ir kelionėms.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rapolas

Sep 14, 2014, 3:46 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 3:52 PM

Man kyla klausimas – tai kokio velnio jie gyvena tuose butuose!? Koks poreikis mūsų senjorus verčia egzistuoti Vilniuje, kai tuo tarpu galėtų pradėti gyventi kur kas sotesnį ir laisvesnį gyvenimą nei jaunas dirbantis žmogus?

Daugeliui kils natūralus klausimas – kaip?

Pirmiausiai – palikite miestą jaunimui! Jiems reikia dirbti, auginti vaikus, studijuoti, virti tame pašėlusiame katile. Tikriausiai daugelis atkreipėte dėmesį į tai, kad automobilių Vilniaus gatvėse tik daugėja, stovint spūstyse tenka vis daugiau gaišti laiko.

O kas tose spūstyse stovi? Jauni žmonės, važiuojantys į darbą miesto centre. O kodėl jie neišsinuomoja butų centre? Tuomet nereikėtų gaišti tiek daug laiko sėdint spūstyse – į darbą daugelis tiesiog nueitų. Gatvėse sumažėtų automobilių bei jų keliama tarša, viešasis transportas efektyviau veiktų, visi tik išloštų.

Taip yra dėl to, kad centre daugiausiai gyvena pensininkai. Jie privertė jaunimą emigruoti į priemiesčius. Taip teisingai – pensininkai centre! Kai tuo tarpu išsivysčiusiose Europos miestuose – priešingai.

Kas bent kažkiek keliavę po senąsias Europos šalis turbūt pastebėjote, kad pensininkai ten visai kitaip žiūri į gyvenimą, elgiasi kur kas racionaliau, nelaukia mirties, o gyvena. Kada pagaliau Lietuvos pensininkas supras, kad pensija – tai laisvė, naujas gyvenimo etapas ir jis gali būti nuostabus.

Neįmanoma su tokia pensija – pasakysit. Pirmiausiai reiktų susitvarkyti finansus.

Vienas iš galimų variantų – išnuomoti savo butą (vidutinė nuomos kaina Vilniuje tarkime apie 900 Lt) ir išsinuomoti nedideli būstą pagal poreikius provincijoje, kur jo nuoma siekia vos 200 Lt. Štai jau ir turime papildomus 700 Lt pajamų ir dar sutaupome šildymui. Galiausiai, atskaičius išlaidas komunaliniams, gyvenimui lieka 800 Lt!

Duokite studenčiokui nemokamą bendrabučio kambarį, bent pusę laisvo laiko, kiek turi pensininkas, ir tokio dydžio stipendiją – jis pusę pasaulio apkeliaus turėdamas tokias galimybes!

Tai kas senjorus stabdo? Kas trukdo gyventi?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.