Klaipėdietė nustėrusi: „Matau, kaip elgiasi kavinių šeimininkai“

Klaipėdoje viešojo maitinimo įstaigos dygsta kaip grybai po lietaus. Ir tai būtų nuostabu, jeigu nebūtų vieno „bet“. Įmonių aptarnavimo politika čia kiek skiriasi nuo vakarietiškojo požiūrio, kuomet klientas visada yra svarbiausias.

Suprask, tu ateini pas juos ir jie čia viskam vadovauja. Ir tau tai turi būti aišku.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Suprask, tu ateini pas juos ir jie čia viskam vadovauja. Ir tau tai turi būti aišku.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

R.

Jan 28, 2015, 10:38 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 6:36 PM

Rodosi, kad iki šiol apsnūdęs miestas pradeda busti. Viena po kitos atsidarančios kavinės bei barai traukia miestelėnus iš namų, keičia jų įpročius. O ir išbandyti naują vietą tampa tarsi savotiška pramoga. Tikras džiaugsmas įvairenybių ištroškusiems gyventojams, kurie vakarais pradėjo plūsti į senamiestį.

Kad ir kaip pakiliai visa tai skambėtų, neretai tenka likti šokiruotam. Šiame mieste kavinių savininkai ypač nori parodyti, kas yra jūsų lankomos vietos šeimininkai. Suprask, tu ateini pas juos ir jie čia viskam vadovauja. Ir tau tai turi būti aišku.

Visi šie verslininkai orientuojasi į šiuolaikinį patalpų dizainą (daugelį iš jų tikrai galima pagirti), siūlomų gėrimų bei maisto įvairovę. Ir čia vėlgi nėra nieko blogo, jeigu prie viso to priderintumėte ir gerą aptarnavimą. Šiuo metu ši koncepcija uostamiestyje nėra labai populiari, jaučiamas ryškus kontrastas tarp meilės sau ir meilės lankytojui.

Kaip jums tokie pavyzdžiai? Šakutė burnoj, lėkštė rankoj ir pirmyn po savo pub’ą. Akivaizdu, kas čia kietas, taip? Arba socialiniame tinkle, kavinės paskyroje konfliktuojanti savininkė ir klientė. Pastarosios ginčijosi dėl šeimininkės grožio.

Vienoje iš populiariausių vietų dar gali sutikti ir aplink barą besišlaistantį išgėrusį direktorių. Už visa tai labiau nuvilia tik šių lankytinų vietų apsauga (naktiniai klubai nepriskiriami naujakuriams, todėl kritikos jiems neklius). Jie visiškai nesigėdija pasakyti įžeidžiantį juokelį, nuspręsti, kad jūsų rezervacija nebegalioja arba kamantinėti, ko mes čia atvykome.

Belieka klausti, ar tai irgi yra suderinta verslo politika?

Taigi, mieli Klaipėdos miesto kavinių, barų ir kitų panašių vietų savininkai, mes pas jus ateiname ne tam, kad jus pašlovintume. Ir mes to ne tik neprivalome, bet ir nenorime daryti. Tai, kad jums priklauso vieta, kurioje mes norime lankytis, dar nesuteikia jokios papildomos garbės.

Sveikinu, jūs sugebate pritraukti klientų, kurti naujoviškus interjerus, sudaryti alkį skatinančius meniu. Mums tai labai patinka. Ir mes norime, kad viskas, ką darote dėl savo verslo, pavyktų.

Gaila, bet dažnai atrodo, jog didesnis alaus rūšių asortimentas yra formuojamas ne klientų norams tenkinti, o dėl galimybės pasipuikuoti. Mes jums linkime sėkmės, tik nepamirškite, kad jūs tampate mūsų klientais tada, kai perkate maisto produktus, užsakinėjate teisines paslaugas, konsultuojatės (arba ne) marketingo klausimais, kviečiate policiją turtui ar gyvybei apsaugoti. Užburtas ratas, tiesa?

Tikimės, kad tų grybų po lietaus bus dar daugiau, o tada tokia nepagarba gali atsisukti prieš jus pačius.

Raginu visus klaipėdiečius aktyviai dalyvauti vertinant įmones, teikiančias paslaugas bei parduodančias prekes. Visai nesvarbu, ar tai kavinė, ar viešojo transporto įmonė. Tai galima daryti rašant atsiliepimus tiek socialiniuose tinkluose, kurie yra vieši, tiek siunčiant elektroninius laiškus. Poreikis gali būti patenkintas tik tada, kai jis atsiranda.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.