Susigundė reklama apie nemokamą dietologą ir gavo šnipštą

Prieš mažiau nei kelis mėnesius Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad patvirtino naują tvarką Dietologijos ambulatorinių specializuotų paslaugų teikimo reikalavimų apraše. Pagal šį dokumentą su šeimos gydytojo siuntimu gydytojo dietologo ambulatorinės paslaugos bus apmokamos iš privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų.

Su šeimos gydytojo siuntimu gydytojo dietologo paslaugos turėtų būti apmokamos iš privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų. Tačiau tiesa yra kitokia.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Su šeimos gydytojo siuntimu gydytojo dietologo paslaugos turėtų būti apmokamos iš privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų. Tačiau tiesa yra kitokia.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julija

2015-05-26 12:24, atnaujinta 2017-11-26 13:20

Minėtas aprašas turėjo įsigalioti nuo gegužės 1 dienos. Tačiau tiesa yra kitokia. Šį mėnesį paskambinusi į vieną gydymo įstaigą (įstaigos pavadinimas redakcijai yra žinomas) iš registratorės išgirdau, kad visos gydytojo dietologo konsultacijos yra mokamos.

Paklausus, ar nuo gegužės mėnesio pradžios jos neturėtų būti nemokamos, ji atsakė: „Taip, turėtų, bet jos dar nepatvirtintos. Nors pacientai to nežino, labai daug jų persirašė būtent į šį mėnesį.“ Kyla klausimas. Kam viešai skelbiama neteisinga informacija visuomenei? Kodėl „patvirtinti“ dokumentai yra neveiksnūs?

***

Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) komentaras:

„Apgailestaujame, kad pacientė tuo metu, kai kreipėsi, negalėjo gauti dietologo paslaugų, finansuojamų iš Privalomojo sveiktos draudimo fondo (PSDF) biudžeto.

Šių metų gegužės 12 d. sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtinus dietologo paslaugų bazinę kainą, teritorinės ligonių kasos (TLK) papildo su gydymo įstaigomis jau sudarytas 2015 metų sutartis, įtraukdamos į jas dietologo paslaugas.

Vilniaus TLK duomenimis, šiuo metu papildyta sutartis dėl dietologo paslaugų su Centro poliklinika, dar gegužės 20 dieną papildyta sutartis su Karoliniškių poliklinika. Panevėžio TLK jau papildė sutartis su Centro poliklinika (Vilniuje) bei Zarasų ligonine dėl dietologo paslaugų. Kreipiantis į šias įstaigas su šeimos gydytojo ar gydytojo specialisto siuntimu, gydytojo dietologo ambulatorinės paslaugos bus apmokamos iš PSDF lėšų.“ 

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?