Paliko mirti 9 mėnesių kūdikį – o į ką viskas pavirto?

Kreipiuosi į visus, kuriems dar rūpi. Nesuprantu, kas vyksta Lietuvoje. Beveik kasdien yra aprašomi kraupūs nusikaltimai prieš vaikus, tačiau esame labiau susirūpinę promilių įstatymais. Kasdien girdime: „vaikas buvo sumuštas“, “vaiką sumušė patėvis“, „vaikas bijojo pasakyti, kad yra mušamas“.

Paskui atsirado kita versija. Atseit, ji tas dvi valandas ieškojo vaiko.<br>Stop kadras.
Paskui atsirado kita versija. Atseit, ji tas dvi valandas ieškojo vaiko.<br>Stop kadras.
Mama gėrė su vyrais ir po dviejų valandų atsitokėjo, kad vaikas ne su ja.<br>Stop kadras.
Mama gėrė su vyrais ir po dviejų valandų atsitokėjo, kad vaikas ne su ja.<br>Stop kadras.
Nesvarbu, ar tu dirbi, ar gauni pašalpą, ar renki centus, vis tiek tau išeis „bambaliukas“, o gal „flečkutė“.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Nesvarbu, ar tu dirbi, ar gauni pašalpą, ar renki centus, vis tiek tau išeis „bambaliukas“, o gal „flečkutė“.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Susirūpinusi

2015-10-29 15:13, atnaujinta 2017-10-07 01:17

O ką kalbėti apie atvejį, kai 10-metę mergaitę išprievartavo šalia girtos mamos? Iš tos motinos atimti mažamečiai vaikai, o kodėl neatimta ta mergaitė? Nes ji maldavo socialinių darbuotojų ją ten palikti. Ir, gerai pagalvojus, kas iš tiesų neapsaugojo tos mergaitės?

Mama, kuri negalėjo pasirūpinti kitais vaikais ir jie iš buvo paimti (pabrėžiu – nesugebėjo pasirūpinti)? Ar socialinės darbuotojos, kurios nusprendė vieną mergaitę palikti, nes ji prašė? Gal yra kažkokia nuostata, kad ji jau didelė ir net jeigu mama neduos valgyti, tai vis tiek kažką susimedžios? Šlykštu ir kraupu.

Žmonės bijo įstatymų. Sako, bus kaip Norvegijoje – ims vaikus ir kažkur padės. Tačiau tokie įstatymai skirti apsaugoti vaikams, o ne tėvams. Tad vaikų ir reiktų paklausti, ar jie norėtų, kad įstatymiškai būtų uždrausta juos mušti.  

Auganti karta yra tokia grubi ne dėl to, kad jiems suteikėme daug laisvės ar pasodinome prie kompiuterio. Taip yra dėl to, kad patys tėvai visus konfliktus dažniausiai išsprendžia greičiausiu būdų – mušimu, tai yra, išgąsdinimu: “Nėra laiko, todėl aš nekalbėsiu su vaiku pusę valandos apie tai, kad negalima mušti sesės – geriau užmesiu pačiam, nes tai trunka vos kelias sekundes. Tada galėsiu sėsti prie „Facebook“ ir dėti mūsų laimingos šeimos nuotraukas.“

Ir čia tik pats švelniausias variantas.

Kitas atvejis. Mama gėrė su vyrais ir po dviejų valandų atsitokėjo, kad vaikas ne su ja. Paskui atsirado kita versija. Atseit, ji tas dvi valandas ieškojo vaiko. Ką pirmiausia darytų mylintys tėvai, jeigu dingtų jų vaikas? Argi ne policijai skambintų?

9 mėnesių mažylis, kelias dienas paspaudus šaltukui, buvo pamirštas girtos mamos. Vakare jis gulėjo parkelyje ir laukė, kol kas nors apsaugos nuo šalčio. O paskui mama tapo ne tik nekalta, bet dar ir auka.

Mūsų valdžia susirūpinusi, kiek promilių leisti ar neleisti įpūsti. Neišspręsit jūs nieko. Ne jūsų galiai tai. Visiems tas alkoholis prieinamas per lengvai. Va, kur problema ir nieko analizuoti nereikia!

Vaikų mušimas, šeimų kivirčai, avarijos – nežinau, kiek procentų šitų įvykių įvyksta esant blaiviems. Nesureguliuojama, kas vyksta rinkoje. Per 10 metų duona sugebėjo pabrangti 3 kartus, o visų tiek mylimas alkoholis kainuoja vos keliais centais brangiau.

Nesvarbu, ar tu dirbi, ar gauni pašalpą, ar renki centus, vis tiek tau išeis „bambaliukas“, o gal „flečkutė“. Atsimerkit, išsiblaivykit ir pagalvokit kiek problemų galima išspręsti. Kaip? Prašau, padarykit visą alkoholį bent 2-3 kartus brangesnį. Tik tada sumažės girtų žmonių skaičius gatvėse ir svarbiausia – šeimose.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.