Žinučių su pasiūlymais susipažinti suviliotas senolis vėliau už tai labai brangiai sumokėjo

Senam žmogui sudarant sutartį su mobilaus ryšio operatoriumi turėtų būti smulkiai išaiškintos trumpųjų numerių žinučių kainos, kad siunčiant SMS reikės mokėti ne tik už siųstas žinutes, bet ir trumpojo numerio paslaugą.

Žinutės su pasiūlymais susipažinti ir pabendrauti senoliui kainavo brangiai. <br>"123rf" asociatyvioji nuotr. 
Žinutės su pasiūlymais susipažinti ir pabendrauti senoliui kainavo brangiai. <br>"123rf" asociatyvioji nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Bronius

Jun 9, 2017, 5:08 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 5:24 PM

Seni žmonės vadovaujasi sutartimi, kurioje nurodyta, kad į visus Lietuvos tinklus SMS nemokamos - esu senas „Bitės“ klientas, neseniai sudariau sutartį, kurioje nurodyta, kad visos žinutės į visus Lietuvos tinklus yra nemokamos.

Tačiau kodėl sutartyje nėra parašyta apie žinučių siuntimą į trumpuosius numerius? Būtų gerai, kad sudarant sutartį tai būtų nurodoma, tada žmogus pasiteirautų tuo trumpuoju numeriu apie žinutės kainą.

Aš, kaip senas žmogus, gavęs SMS žinutę iš 1672 (neaišku, iš kur jie gavo mano telefono numerį), kad nori susipažinti, draugauti ir t.t., Parašydavau atsakymus, tačiau apie žinutės kainą niekur nėra informuota.

Sąskaitoje nurodyta, kad SMS siunčiant numeriu 1672 - 0,09 euro, tačiau nurodyta paslauga už vieną žinutę, išsiųstą numeriu 1672 yra 1.91 euro. Tai apgavystė ir pinigų viliojimas neteisėtu keliu.

Manau, kad ne aš vienas Lietuvoje taip apgaudinėjamas, o ypač jaunimas, senyvo amžiaus žmonės. 

***

„Bitės“ Korporatyvinių reikalų ir ryšių su visuomene vadovė Žana Jakevičienė išsamiai išanalizavo kliento situaciją.

„Suprantame, kad išaugusi gegužės mėnesio sąskaita už „Bitės“ paslaugas privertė klientą sunerimti, tačiau norime patvirtinti, kad naudojimasis trumpuoju numeriu 1672 užfiksuotas korektiškai.

Minėtu numeriu teikiamos pramoginio turinio paslaugos. Paspaudus ant reklamos laukelio klientas yra nukreipiamas į interneto pažinčių puslapį, kur paslaugos kainos, paslaugų teikimo taisyklės bei galimybė paslaugų atsisakyti yra aiškiai nurodomi, ir tik pats vartotojas renkasi, paspausti „Taip“ arba „Ne“. Įkainius, kuriais toliau vyksta naudojimasis tokiais tinklapiais, dažnu atveju yra aukštesni, nei įprastos kainos už skambučius ar SMS siuntimą. 

Mūsų žiniomis, klientas kreipėsi į paslaugos teikėją ir buvo priimtas sprendimas kompensuoti visą pramoginiame portale išnaudotą sumą 37,18 eurų (be PVM)“, - komentavo „Bitės“ atstovė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.