Cirkas be bilietų: „Teks mokyti vyrus maitinti krūtimi?“

Mūsų politinio gyvenimo padangėje per pastarąjį laikotarpį buvo visko. Pradedant alkoholio draudimais ir baigiant neįprasto idiotiškumo naujuoju darbo kodeksu. Bet tuo valdžia nenori apsiriboti. O gal tiesiog neketina. Naujas jų užmojis - pažaboti tėvus. Tiksliau, vyriškąją tėvų dalį. 

 Privalomos tėvystės klausimas papiktino tiek kai kurias moteris, tiek vyrus. <br> lrytas.lt montažas.
 Privalomos tėvystės klausimas papiktino tiek kai kurias moteris, tiek vyrus. <br> lrytas.lt montažas.
Privalomos tėvystės klausimas papiktino tiek kai kurias moteris, tiek vyrus. <br> V.Ščiavinsko nuotr.
Privalomos tėvystės klausimas papiktino tiek kai kurias moteris, tiek vyrus. <br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 11, 2017, 9:11 AM, atnaujinta Jun 12, 2017, 10:10 AM

Jei kam teko skaityti straipsnį apie tai, manau, teko įsitikinti šios minties idiotizmo viršūne. Vis skaitau ir skaitau, ir dar kartą skaitau, ir negaliu atsistebėti tokia keista valdžios logika. Apriboti tėvystės atostogų laiką kiekvienam tėvui. 

Tarsi, kaip kokioje koncentracijos stovykloje maisto davinį. Pagal Europos sąjungos valdininkų požiūrį, vaikus auginsime tarsi pagal laikrodį. Aš pilnai sutinku, kad tėvas turi prisidėti prie vaiko auginimo. 

Bet, manau, tam yra ir daugiau priemonių nei kvailas nurodymas priverstinai eiti tėvystės atostogų. Tai gal jūs vyrams dar pasiūlysite vaiką išmokti maitinti krūtimi? 

Kažkoks cirkas be bilietų. Mano manymu, tai akivaizdus ir įžūlus kišimasis į šeimos gyvenimą. Tai šeimos sprendimų teisės suvaržymas ir nepagrįstas koregavimas. Manau, jeigu vyras myli savo šeimą ir džiaugiasi kūdikio gimimu, tai jis ir grįžęs po darbo ar savaitgaliais gali prisidėti prie kūdikio priežiūros ir padėti žmonai, tam jam nereikės jokių prievolinių įstatymų. 

O jeigu grįžęs po darbo drybsos ant sofos priešais televizorių su alaus buteliu rankoje, tai ir priverstinės atostogos šios padėties nepakeis. 

Tad nelabai matau, dėl ko čia būtų galima džiaugtis, kad vyras bus priverstas prižiūrėti kūdikį. O su tokiom prievolėm didės emigracija ir mažės gimstamumas.

Niekas - nei tėvas, nei močiutės taip nejaučia savo vaiko kaip mama. Niekas taip nepajus, dėl ko jis verkia, kaip mama, ar alkanas, ar šlapias, o gal kas skauda? Kokia normali motina ramiai dirbs, o ne skambinės kas 5 minutes klausinėdama vyro, kaip šeimyna laikosi? 

Valdžia tiesiog įžūliai lenda į žmonių asmeninį gyvenimą, šeima turi pati pasirinkti, kaip jiems patogiau auginti vaikus. Deja, Lietuvoje kuo toliau, tuo daugiau visokių prievolių. Sveikas ar ligotas privalai draustis, nori būti su vaiku - ne, negalima, varyk į darbą. 

Ir be to, pagalvokite, kam labiau apsimoka eiti į darbą. Mamai, kuri dažniausiai uždirba minimumą, ar tėvui, kuris gauna neblogą algą. Štai jums ir atsakymas.

Bet, galima sakyti, kad planuojamos pataisos yra geras spyris tiems tėveliams, kurie tik mėgsta pareiti namo kaip į viešbutį, pažaisti su vaiku kelias sekundes ir numesti jį vėl moteriai. Ir dar moterį apkaltinanti, kad ji sėdi su vaiku namuose ir nieko neveikia. 

Tokiems vyrams tokia tvarka tikrai nepamaišytų, lai pajustų savo protu ir kailiu, ką reiškia auginti vaikus. 

 

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.