Vasaros stovyklos kainos vaikams – pigu ar brangu, spręskite patys

Aš tik žvilgtelėjau į vyraujančias vaikų stovyklų kainas šiais metais. 

Palygino vasaros stovyklų kainas.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Palygino vasaros stovyklų kainas.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vitalija Paulauskaitė

2018-06-11 09:26

Šiais 2018 metais vasaros stovyklų kainoraštis Lietuvoje labai skiriasi. Tai priklauso nuo stovyklos, jos vietos, programos, naudojamo inventoriaus. Stovyklų organizatoriai Lietuvoje siūlo labai įvairias pramogas vaikams: tai išlikimo gamtoje, vandens pramogos, stovyklos tik vyrams, svorio korekcijos ar laisvalaikio su šunimis – Aliaskos haskiais stovyklos. 

Ieškant pigesnio poilsio vaikams, galima 5 dienas praleisti be nakvynės. Tai įvairios dieninės stovyklos Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir jų kaina gali būti iki 100 eurų. 

Kartais tėveliai nori išvažiuoti į kelionę ar pas gimines užsienyje ir ieško stovyklos su nakvyne, kurioje galėtų savaitei palikti savo vaikus. 

„Pažink save“ stovyklų vadovė Živilė Beniušytė sako, jog ir žiemos ir vasaros stovyklose jau periodiškai dalyvauja vaikai, kurių tėveliai trumpam yra išvažiavę į užsienį. Stovyklų vaikams su nakvyne kainos prasideda nuo 100 eurų. Tačiau tokia pakankamai nebrangi stovykla gali būti su nakvyne palapinėse ar dideliu vaikų skaičiumi kambaryje. 

Todėl, ieškantiems komforto galbūt geriau pasirinkti stovyklą, kuri kainuos brangiau, tačiau jos programa ir gyvenimo sąlygos atitiks šią kainą. Su įdomesniais užsiėmimais, programinės stovyklos, kaip šokio, filmų kūrimo, sporto, kainos svyruoja nuo 130 iki 240 eurų. 

Pavyzdžiui, viena iš tokių yra Klaipėdoje ir Pervalkoje šią vasarą vyksianti stovykla. Jos kaina yra nuo 135 iki 190 eurų. Penkias dienas vaikai mokinsis aikido, važinėti riedlentėmis, animacijos kūrimo, teatro ir muzikos. Tokių stovyklų Lietuvoje yra nemažai ir tėveliams belieka pasirinkti atsižvelgiant į savo vaiko pomėgius. 

Viena iš brangiausių stovyklų Lietuvoje šiais metais kainuos nuo 440 iki 750 eurų. Jose vaikų laukia slidinėjimo, vandens ir kartingų sporto pramogos bei kita aktyvi veikla.

Dar prabangesnės stovyklos organizuojamos užsienyje – Kroatijoje, Bulgarijoje, Italijoje. Jų organizatoriai siūlo išmokti anglų kalbos, susipažinti su tarptautiniu jaunimu, aplankyti įdomias vietas. Jų kainos svyruoja nuo 492 iki 720 eurų.

Taigi, atsižvelgiant į nakvynės vietą, stovyklos programą ir inventorių, stovyklų su nakvyne kainos savaitei Lietuvoje svyruoja nuo 100 iki 750 eurų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.